Una mà apilona monedes.
L'economia espanyola creixerà un 3,2% aquest any, segons l'OCDE
París

L'OCDE eleva cinc dècimes la previsió del PIB aquest any, però no és tan optimista per al 2017

Aquesta organització situa la previsió de creixement de l'economia espanyola en un 3,2% el 2016, i el modera en un 2,3% l'any que ve i en un 2,2% el 2018

RedaccióActualitzat

L'OCDE revisa a l'alça la previsió de creixement de l'economia espanyola per aquest 2016 i el situa en un 3,2%. Això suposa una millora de cinc dècimes respecte al pronòstic que va fer el mes de juliol. L'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic ha igualat d'aquesta manera les expectatives del govern espanyol per a aquest any.

De cara al 2017, és menys optimista i creu que el ritme de creixement es moderarà. Com ja va avançar, serà del 2,3%. Aquesta tendència es mantindrà el 2018, amb un 2,2%.

El 3,2% previst per a aquest any representa el cinquè PIB més alt d'entre els 35 països membres de l'OCDE, només superat per Islàndia (6%), Nova Zelanda (3,7%), Israel (3,6%), Eslovàquia (3,3%) i Irlanda (3,1%). Les raons d'aquest percentatge que es destina a l'economia espanyola són la demanda interna -el consum puja un 3,4% i la inversió un 4,3%-, les condicions favorables de finançament -amb uns tipus d'interès molt baixos-, el preu més econòmic del petroli, una evolució salarial molt moderada per l'alt índex d'atur i l'expansió de les exportacions.

Anar al contingut