Pati de l'Escola Vedruna de Gràcia, a Barcelona
Pati de l'Escola Vedruna de Gràcia, a Barcelona
Barcelona

Llibertat per a l'exprofessor de Vedruna acusat d'agressions sexuals a menors

La jutge el deixa anar contra l'opinió de la fiscalia i la resta d'acusacions, però li imposa mesures cautelars

Actualitzat

Segons ha sabut Catalunya Ràdio, la jutge ha deixat en llibertat, però amb la imposició de diverses mesures cautelars, l'exprofessor de l'escola Vedruna de Gràcia de Barcelona investigat per diverses agressions sexuals.

Encara que la fiscalia i la resta d'acusacions s'oposaven a l'excarceració, la jutge considera que no eludirà l'acció de la justícia ja que s'hi ha presentat sempre que se l'ha requerit.

L'investigat s'haurà de presentar cada dilluns a la Ciutat de la Justícia. A més, se li retira el passaport i se li prohibeix sortir del país. Tampoc pot acostar-se a les víctimes ni comunicar-s'hi.

La dona del professor demanarà ordre d'allunyament contra ell

Arran de la posada en llibertat, la dona de l'exprofessor de Vedruna de Gràcia demanarà una ordre d'allunyament, segons han avançat a Catalunya Ràdio fonts pròximes al cas. Paral·lelament, la dona està tramitant el divorci. S'hi va casar casar fa dos anys i tenen un fill de vuit mesos.

Aquestes mateixes fonts expliquen que la dona de moment li ha impedit tornar al domicili familiar i veure el fill en comú.

La dona es considera enganyada perquè l'investigat mai li havia explicat res dels fets pels quals l'investiguen.

Suposats abusos i agressions sexuals a dos nois de 14 anys ​

Se l'investiga per uns suposats abusos i agressions sexuals que hauria comès a dos nois de 14 anys quan era monitor dels escoltes Mas Guinardó el 2011.

Fonts dels Mossos van assegurar que un dels joves que el va acusar va afirmar que havia sigut víctima de violació. Els nous detalls aportats per aquesta persona, parlant d'una agressió sexual, van ser el detonant de la detenció de l'home.

El 2015 l'havien detingut arran de la denúncia dels escoltes i va quedar en llibertat, però l'any passat es va reactivar la investigació quan els Mossos van trobar fotos d'alumnes i exalumnes de l'escola Vedruna semidespullats o en actituds compromeses al seu ordinador.

El van tornar a detenir i la jutge el va enviar a la presó.

Arran d'aquesta segona detenció, la direcció de l'Escola Vedruna Gràcia va suspendre el docent, que havia fet classes d'informàtica i de religió, i ho va comunicar a tota la comunitat educativa.

Segons l'escola, el professor tenia el certificat d'antecedents penals net el 2016, un any després de ser investigat per la justícia.

Des del març del 2016 totes les persones que han de treballar amb menors han de presentar un certificat que asseguri que no tenen antecedents penals per delictes sexuals.

ARXIVAT A:
MenorsAssetjament sexual Judicial
Anar al contingut