Estelada al balcó. Imatge difosa per un tuitaire.
Barcelona

Llanos de Luna compareixerà al Parlament pel recompte d'estelades a Sant Celoni

CiU, PSC, ICV-EUiA i CUP han votat a favor de la petició d'ERC en la Comissió d'Afers Institucionals. PPC i C's hi han votat en contra.

RedaccióActualitzat

Llanos de Luna haurà de donar explicacions al Parlament sobre el recompte d'estelades per part de la Guàrdia Civil que els veïns tenien penjades a balcons i façanes a Sant Celoni. La Comissió d'Afers Institucionals ha aprovat amb els vots de CiU, PSC, CUP i ICV-EUiA la compareixença de la delegada del govern espanyol a Catalunya, que ha proposat ERC.

El Parlament la cita per informar sobre les suposades tasques de quantificació d'estelades que la Guàrdia Civil hauria fet en aquest municipi del Vallès Oriental governat pels socialistes.

PPC i C's hi han votat en contra. Els populars neguen els fets i diuen que Llanos de Luna "no ha de comparèixer a explicar res que no ha passat mai".

El vicesecretari general de Comunicació i Estratègia d'Esquerra Republicana de Catalunya, Oriol Amorós, ja va avisar que demanarien la compareixença de Llanos de Luna perquè expliqués "si els agents uniformats de la Guàrdia Civil estaven anotant les adreces de la gent que té estelades a les façanes, perquè, si això fos així, seria una vulneració de les llibertats fonamentals dels ciutadans", va exposar.

La cambra catalana ja ha citat anteriorment la delegada del govern espanyol en dues ocasions, sobre les denúncies als ajuntaments que es van declarar territoris lliures i sobirans i sobre l'acte on va homenatjar excombatents de la División Azul.

Anar al contingut