Andalusia

Llamazares defensa l'"expropiació alimentària" i diu que el Codi Penal justifica aquestes accions "en situacions dramàtiques"

Llamazares ha defensat l'acció que membres del Sindicat Andalús de Treballadors van dur a terme a Sevilla i Cadis. El que han definit com a "expropiacions alimentàries" va consistir a ocupar dues grans superfícies i omplir un munt de carros amb productes bàsics de menjar per donar-los a un banc d'aliments i ha afegit que el Codi Penal justifica aquestes accions "en situacions dramàtiques".

RedaccióActualitzat
Aquest dimarts a la tarda, membres del Sindicat Andalús de Treballadors, el SAT, van dur a terme dues accions sorpresa a Sevilla i Cadis. El que han definit com a "expropiacions alimentàries" va consistir a ocupar dues grans superfícies i omplir un munt de carros amb productes bàsics de menjar per portar-los al banc d'aliments.

L'acció va tenir molt ressò mediàtic i tota mena de persones, amb càrrec públic o anònimes hi ha dit la seva.

El diputat d'Esquerra Unida al Congrés, Gaspar Llamazares, ha defensat l'acció del seu company de partit i alcalde de Marinaleda, Juan Manuel Sánchez Gordillo, després que ahir participés en l'assalt en un dels supermercats i afegeix que el Codi Penal justifica aquestes accions "en situacions dramàtiques".

En declaracions a ABCPunto Radio, Llamazares ha manifestat que va ser un "acte simbòlic" que es va fer "amb les cares al descobert i no en benefici propi", sinó per a persones que tenen dificultats econòmiques.

Llamazares ha concretat que la decisió de dur a terme aquesta acció no va partir d'IU, sinó del Sindicat Andalús de Treballadors, i ha afegit que la reacció que ha generat és "exagerada" i que seran els tribunals els que decidiran si ha estat un acte "afortunat o desafortunat".

Altres membres d'IU han donat suport a l'acció en què va participar, amb membres del SAT,  Sánchez Gordillo, l'alcalde de Marinaleda i diputat al Parlament andalús, que ha explicat que el que van fer va ser "una acció necessària" i que probablement es tornarà a repetir "perquè algú ha de fer alguna cosa perquè hi hagi famílies que puguin menjar cada dia".

Per la seva banda, el president de la Junta d'Andalusia, José Antonio Griñan, s'ha posicionat contra el robatori als supermercats en un tuit en què diu: "Sánchez Gordillo es manifesta contra la participació d'IU al govern. Jo contra la barbaritat que aquest diputat assalti supermercats".

El portaveu del Grup Popular al Congrés, Alfonso Alonso, ha qualificat d'"acte delictiu" l'"assalt" al dos supermercats amb la participació de l'alcalde de Marinaleda. Alonso ha dit que es tracta d'una "qüestió judicial" i ha afegit que no entén que hi hagi "una tolerància a aquest tipus de delictes perquè el delicte el cometi una persona amb una responsabilitat pública" ja que, en aquest cas, "està obligada a una certa exemplaritat".

Els supermercats assaltats van ser el Carrefour d'Arcos, a Cadis, i el Mercadona d'Écija, a Sevilla. Mentre que amb el primer es va aconseguir un acord amb els empresaris de la cadena, que s'han compromès a donar dotze carros plens de menjar als pobles més necessitats de la serra de Cadis, Mercadona ja ha anunciat que denunciarà els promotors de la iniciativa i portarà l'assumpte als tribunals.





VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut