San Francisco

L'FBI aconsegueix desencriptar l'iPhone de l'autor del tiroteig de San Bernardino

El govern dels EUA havia portat a judici Apple per la negativa de l'empresa a facilitar l'accés a les dades del telèfon de l'autor del tiroteig en què van morir 14 persones

RedaccióActualitzat

El litigi entre el govern dels Estats Units i l'empresa Apple s'ha aparcat, de moment, després que l'FBI hagi anunciat que ha pogut desencriptar el telèfon d'un dels autors de la matança de San Bernardino, en què van morir 14 persones. Ho han anunciat en un comunicat Melanie Newman, portaveu del Departament de Justícia:

"L'FBI ha accedit amb èxit a les dades guardades a l'iPhone del terrorista de San Bernardino i, per tant,  ja no necessita l'ajuda d'Apple. Seguirem perseguint les opcions disponibles per a aquesta missió, inclosa la cooperació amb els fabricants i confiant en la creativitat tant del públic com del sector privat."

La setmana passada ja es va suspendre una audiència en un tribunal de Califòrnia perquè les autoritats federals van demanar-ho per provar un mètode per accedir al telèfon, prova que sembla que ha estat exitosa.

Un enfrontament per l'accés a les dades dels usuaris sospitosos

A mitjans de febrer la jutge federal Sheri Pym havia ordenat a Apple ajudar l'FBI a accedir a les dades del telèfon de l'autor del tiroteig de San Bernardino per poder investigar el cas, que va ser reivindicat per Daesh. Llavors Apple es va negar a facilitar l'accés, amb l'argument que això podria posar en perill la privacitat i la seguretat dels seus clients.

El conflicte ha arribat al Congrés dels Estats Units, on el va tractar el Comitè Judicial, sense aconseguir cap mena d'acord. L'ONU també s'ha pronunciat a favor d'Apple en el litigi, amb l'argument que accedir al requeriment de l'FBI suposaria un precedent perillós. I no s'esgota amb el cas de San Bernardino: fa poques setmanes un jutge de Nova York va donar la raó a Apple davant el requeriment de la policia d'accedir a les dades del telèfon d'un acusat de narcotràfic.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut