La dona,Tashfeen Malik, havia fet un jurament de lleialtat al líder d'Estat Islàmic
Califòrnia

Estat Islàmic diu que els autors de la matança de San Bernardino eren seguidors seus

Els autors de l'atac, el matrimoni format per Tashfeen Malik i Syed Rizwan Farook, guardaven un arsenal d'armes i munició a casa seva

RedaccióActualitzat

Estat Islàmic atribueix a dos dels seus seguidors l'autoria de la matança al centre de discapacitats de San Bernardino en què van morir 14 persones i 21 més van resultar ferides. Estat Islàmic ha reivindicat l'atemptat en un comunicat a l'emissora Al-Bayan, afí a l'organització islamista radical.

Els autors de l'atac són Tashfeen Malik i Syed Rizwan Farook, un matrimoni de 27 i 28 anys, que van morir abatuts en un enfrontament amb la policia dins del vehicle amb què havien fugit del lloc de l'atemptat.

L'FBI va anunciar divendres que investiga el tiroteig com "un acte de terrorisme" malgrat que, en un primer moment, dubtaven que el grup terrorista Estat Islàmic estigués realment implicat en l'organització. De moment, l'FBI no ha trobat indicis que el matrimoni formin part d'una cèl·lula terrorista més àmplia.

La dona, Tashfeen Malik, va publicar poc abans de l'atac un missatge a Facebook on manifestava la seva lleialtat al líder d'Estat Islàmic, Abu Bakr al-Baghdadi.

El registre del vehicle amb què va fugir la parella i de l'apartament que ocupaven amb la seva filla de sis mesos ha permès a l'FBI aconseguir un autèntic arsenal que fa sospitar a la policia que podien tenir planificat fer un segon atac.

 

Farook i Malik portaven 1.600 bales a sobre en el moment que van ser abatuts per la policia. A casa guardaven 4.500 bales més. Munició per a fusells d'assalt i pistoles. A més, els investigadors van trobar a casa seva artefactes de fabricació casolana i armament divers.

La parella va intentar esborrar el seu rastre digital poc dies abans de l'atemptat: van destruir els seus telèfons mòbils i van intentar esborrar informació dels seus dispositius electrònics. Això fa pensar la policia que l'atac estava perfectament planificat i organitzat.

Els responsables de la investigació treballen amb la hipòtesi que Syed Farook i Malik havien iniciat un procés de ràpida radicalització inspirant-se en Estat Islàmic, però no tenen dades que els permeti confirmar que havien rebut ordres directes del grup jihadista.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut