Bolívia

L'èxode massiu dels bolivians per entrar a Europa abans que els calgui visat desborda els aeroports

El consolat de Bolívia a Barcelona ha triplicat les sol·licituds d'inscripció en els últims mesos. És una mostra evident de l'allau d'immigrants bolivians que intenten marxar del seu país, un problema que fa temps que s'arrossega i que, els últims dos dies, s'ha escenificat de manera dramàtica als aeroports, per on intenten entrar a Europa. El que passa és que, a partir d'aquest diumenge, els bolivians necessitaran un visat per entrar, una mesura justament destinada a frenar la immigració d'aquest país. Aquests últims dies, la situació s'ha desbordat.

Actualitzat
La recerca del somni europeu omple els aeroports de Bolívia d'escenes emotives de comiat dels que marxen cap a Europa, dels que no han aconseguit un bitllet per viatjar abans de diumenge i dels que han estat repatriats. A partir de diumenge, els bolivians necessitaran un visat per entrar a Espanya i això ha fet que els bitllets per als vols directes Santa Cruz - Madrid s'esgotessin en dies. El servei de migració bolivià també ha quedat desbordat per la sol·licitud de tramitació de passaports, fins al punt que se n'han esgotat les existències.

Els afortunats que aquest dissabte tinguin passaport i bitllet d'avió encara hauran de passar el control del servei de duanes a Europa. Des de fa una setmana, a Barajas, una vuitantena de bolivians són repatriats cada dia perquè no reuneixen tots els requisits. La policia d'estrangeria està sent molt rigorosa.

Al consolat de Bolívia a Barcelona les sol·licituds d'inscripció s'han triplicat en els últims mesos. De fet, amb uns 35.000 ciutadans bolivians empadronats a Catalunya, aquest és el col·lectiu d'estrangers que més ha crescut l'últim any.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut