Els sanitaris atenen un dels agredits al lloc dels fets.
Els sanitaris atenen un dels agredits al lloc dels fets.
Lleida

Les víctimes de l'agressor de Lleida creuen que les van apunyalar per ser estrangeres

Les víctimes de l'agressor de Lleida creuen que els apunyalaments van ser per motius xenòfobs

RedaccióActualitzat

Les víctimes del jove que va agredir pel carrer diverses persones a Lleida el 22 de setembre passat han declarat que l'atac va ser per sorpresa, i s'han mostrat convençudes que van ser apunyalades pel fet de ser estrangeres. D'aquesta manera, l'atac tindria una motivació xenòfoba. Així ho ha explicat aquest dimecres el jutjat d'instrucció número 2 de Lleida, que ha acollit les declaracions de les víctimes.

Un dels nois apunyalats, de nacionalitat xinesa, ha explicat que l'agressor va apartar una parella d'espanyols que caminava davant seu i el va atacar a ell pel fet de ser xinès. A més a més, el noi ha afirmat que va veure com l'acusat es va girar i li va dirigir un "somriure malvat" abans de sortir corrents. El noi va rebre una punyalada al tòrax.

La dona d'origen algerià ha assegurat que, en el seu cas, durant el moment de l'atac hi havia molta gent al carrer, però l'agressor va decidir atacar-la a ella, ja que era l'única amb clars indicis de ser estrangera, ja que tenia el cap cobert amb un mocador. La noia, que passejava amb el seu fill de set anys, va rebre dues punyalades que li van afectar el pulmó i una costella.

Per altra banda, l'agredit d'origen pakistanès ha admès que no va veure res perquè va ser atacat per l'esquena. L'arma blanca va quedar encallada al cos del noi i no la va poder extreure.

Pel que fa a l'única víctima de nacionalitat espanyola, ha explicat que creu que va ser atacat perquè era l'única persona que es trobava al carrer en aquell moment. L'advocat del cas, Xavier Prats, ha considerat que l'agressor hauria pogut confondre el noi amb una persona d'ètnia gitana, a causa dels seus trets físics.

Durant la jornada d'aquest dimecres han declarat quatre de les cinc víctimes, ja que una d'elles, un noi peruà, ho havia fet anteriorment. També han declarat els agents de la Guàrdia Urbana de Lleida que van detenir l'agressor. Segons Prats, es preveu que el judici es pugui dur a terme a partir del febrer que ve. L'agressor es troba a la presó sense fiança.

Anar al contingut