Barcelona

Les plataformes sobiranistes escenifiquen el creixement de l'independentisme i anuncien mobilitzacions

Les plataformes sobiranistes Pel Dret de Decidir i Sobirania i Progrés escenifiquen el creixement social que asseguren que viu l'independentisme català. Per aquest motiu, els portaveus de les dues entitats han anunciat actes i mobilitzacions durant tot el mes d'octubre, una campanya de mocions de suport a l'autodeterminació als ajuntaments i un acte massiu al desembre, coincidint amb el dia de la Constitució espanyola.

Actualitzat

Les dues principals plataformes sobiranistes de Catalunya, Pel Dret de Decidir i Sobirania i Progrés, han fet una crida conjunta a la "unitat d'acció" als agents socials i partits per construir un "espai transversal" de lluita per la sobirania, i han anunciat mobilitzacions.

Ho han fet durant un acte celebrat a Barcelona que ha comptat amb la presència de representants d'un centenar d'entitats socials i de partits polítics catalans, entre ells ERC, amb membres dels seus dos sectors crítics (Reagrupament.Cat i Esquerra Independentista), CDC, ICV-EUiA, PSC, i de les Candidatures d'Unitat Popular (CUP).

Un dels representants de la plataforma Pel Dret de Decidir (PDD), Gerard Fernández, ha defensat el dret a la llibertat d'expressió, que ha considerat "amenaçada" per la detenció i el processament d'alguns acusats de cremar fotos dels reis d'Espanya.

Aquest mateix portaveu ha donat a conèixer un calendari d'actes i mobilitzacions conjuntes a favor "que el poble de Catalunya tingui dret de decidir" la seva sobirania, entre els quals destaca una concentració prevista per al 6 de desembre per donar suport a la campanya de recollida de signatures denominada "decideixo decidir".

Per altra banda, Roser Gaitara, portaveu de Sobirania i Progrés, ha advertit que la detenció de ciutadans de Catalunya per la crema de retrats dels monarques espanyols "representa un toc d'avís d'un estat espanyol amb molt poca cultura democràtica", i ha afegit que, "contra la raó de la força de l'Estat", els qui reivindiquen la plena sobirania de Catalunya "tenim la força de la raó". 

Anar al contingut