Les ONGs critiquen el paper d'Europa en la crisi migratòria al Mediterrani

Metges Sense Fronteres diu que l'organització fa un paper que no li pertoca perquè està cobrint "un forat que no cobreix Europa"

Actualitzat

Metges sense Fronteres (MSF) denuncia l'actitud d'Europa en la crisi migratòria i assegura que hi ha molts més naufragis dels que s'arriben a saber. L'embarcació que aquest dimecres va rescatar el pesquer amb prop de 700 immigrants que va naufragar prop de la costa de Líbia era de MSF, que lamenta que naufragis com el d'aquest dimecres "estan succeint constantment en el Mediterrani" i que "només el fons del mar sap" quantes tragèdies similars hi ha hagut.

Entrevistada a "El Matí de Catalunya Ràdio", la coordinadora d'operacions de rescat de MSF al Mediterrani, Paula Farias, ha dit que l'organització fa un paper que no li pertoca perquè està cobrint "un forat que no cobreix Europa". Farias ha recordat que l'operació Mare Nostrum, suspesa el novembre passat, va rescatar 170.000 persones l'any passat: "El que està passant ara ja se sabia, és una mort anunciada. Nosaltres vam posar en marxa un dispositiu sabent que passaria això", ha lamentat.

La coordinadora d'operacions de rescat de MSF també ha recordat que un 70% dels immigrants tenen dret a refugi, però Europa no fa res per ajudar-los. Farias ha insistit que si els immigrants s'arrisquen a travessar el Mediterrani per arribar al continent és per pura necessitat:

"Si una mare es llança a la mar amb els seus nens en una embarcació malmesa sabent que té poques possibilitats d'arribar a terra és perquè el que deixa enrere sí que té la certesa que és una absoluta falta de futur. Estan fugint de conflictes armats, estan salvant la seva pròpia vida. No estan buscant confort, estan buscant simplement continuar vivint."

Una altra ONG, la Xarxa Espanyola d'Immigració, també ha criticat el paper de la Unió Europea i ha retret que els estats membres estigui "més ocupats" en estudiar com "incomplir" les quotes de refugiats que no pas en ajudar aquells que estan morint per "intentar escapar de l'infern" que viuen als seus països d'origen.

381 rescatats al canal de Sicília

D'altra banda, un total de 381 immigrants més, entre els quals hi havia 55 dones i 26 nens, han estat rescatats quan viatjaven una embarcació des de les costes de Líbia. El rescat s'ha produït a unes trenta milles al nord de la costa líbia, prop de l'àrea on aquest dimecres va naufragar una embarcació i van morir almenys 25 persones. L'operació de salvament la va dur a terme la nau "Fiorillo" de la Guàrdia Costanera italiana. Les persones rescatades són sirianes, bangladeshianes i subsaharianes.

Les bones condicions meteorològiques afavoreixen el flux d'immigració procedent de les costes nord-africanes cap a Itàlia, pont natural amb el continent europeu.

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut