Roma

Centenars de desapareguts per un naufragi a les costes de Líbia

El pesquer duia uns 700 immigrants a bord i només s'han pogut rescatar 360 persones

RedaccióActualitzat

Almenys 25 persones han mort en el naufragi d'un pesquer amb prop de 700 immigrants a bord a la costa de Líbia. L'embarcació ha bolcat a unes quinze milles de la costa, tot i que se n'han pogut rescatar 360 supervivents després d'enviar senyals d'auxili.

L'accident ha passat quan aquesta ajuda estava arribant. Les persones que eren a bord del pesquer s'han adonat que diverses embarcacions acudien a rescatar-les i s'han amuntegat a un costat del vaixell. El pes ha fet bolcar el pesquer i només hi ha hagut temps per enviar un últim avís d'ajuda amb un telèfon via satèl·lit a la Capitania de Catània, a l'illa italiana de Sicília.

Els supervivents del naufragi arribaran aquest dijous al migdia a Palerm, a bord de les embarcacions que els van poder rescatar "in extremis". Una patrullera irlandesa i un vaixell de Metges Sense Fronteres van intentar salvar tothom que van poder.

La majoria d'immigrants que han sobreviscut estan en relatives bones condicions i només dos s'han hagut d'evacuar amb helicòpter.

Enrere han deixat almenys 200 companys de viatge que haurien mort ofegats, ja sigui perquè no van poder nedar o perquè van quedar atrapats a la bodega del pesquer on viatjaven.

Amb aquest nou naufragi, les víctimes mortals des de començament d'any al Mediterrani superen ja les 2.200.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut