Barcelona

Ofrenes a Rafael Casanova en absència dels independentistes a la presó i l'exili

RedaccióActualitzat

Els actes de la Diada han començat aquest dimarts al matí amb les ofrenes commemoratives davant del monument a Rafael Casanova, a la ronda de Sant Pere de Barcelona.

Aquest acte tradicional ha estat marcat aquest any per l'absència dels líders independentistes en presó preventiva i a l'exili. Hi han estat molt presents, però, perquè les declaracions dels polítics després de les ofrenes han estat centrades en ells.

En concret tant Pere Aragonès com Roger Torrent i Ada Colau han fixat com a condició per negociar amb l'Estat que s'alliberin els presos i puguin tornar els que són a l'estranger. Per la seva banda, el PSC ha dit que no es poden demanar impossibles per negociar.

 

Els primers a fer les ofrenes florals, poc després de les 8.00, han estat els representants dels Mossos d'Esquadra:

 

Poca estona després, ha estat la Guàrdia Urbana de Barcelona qui ha fet la seva ofrena davant de l'estàtua:

 

Poc abans de les 9 del matí, ha estat el president de la Generalitat, Quim Torra, acompanyat de tot el seu govern, qui ha fet l'ofrena:

 

Immediatament després ha estat el torn dels representants del Parlament de Catalunya, encapçalats pel president Roger Torrent i membres de la mesa:

 

I poc després ha estat el consistori municipal de Barcelona, amb l'alcaldessa Ada Colau al capdavant lluint un llaç groc, qui ha fet l'ofrena:

 

I després de l'Ajuntament de Barcelona, ha estat el torn dels representants de la Diputació de Barcelona, amb el seu president, Marc Castells:

 

Després de les ofrenes de les principals institucions catalanes, altres entitats han fet les ofrenes. ERC i el PSC ho han fet abans de les 10 del matí:

 

 

Poca estona després, el PDeCAT ha fet la seva ofrena amb Artur Mas i Neus Munté al capdavant:

 

Entre les forces polítiques que han fet les ofrenes s'hi ha pogut veure Arnaldo Otegi, també amb un llaç groc a la solapa:

 

A part de partits polítics, també han fet l'ofrena floral sindicats com la UGT:

 

També han fet ofrenes entitats d'àmbits molt diferents, també de l'esportiu, com per exemple el RCD Espanyol i el FC Barcelona:

 

 

 

Diada per la República

El plat fort de la Diada serà, un any més, la manifestació organitzada per l'Assemblea Nacional Catalana, l'ANC, aquest any amb el lema "Fem la república catalana".

Es farà al llarg de la Diagonal de Barcelona, amb l'objectiu de "reclamar el mandat de l'1 d'octubre". Segons l'organització, hi ha 460.000 persones inscrites en els 38 trams en què s'ha dividit l'avinguda entre la plaça de les Glòries i el Palau de Pedralbes.

Està previst que a les 17.14 els participants facin silenci i que, just després, una "onada de so" ompli l'avinguda.

"Festa per la Llibertat" d'Òmnium

En paral·lel a les ofrenes i actes tradicionals, Òmnium Cultural ha engegat a les 10 del matí una jornada festiva al passeig Lluís Companys de Barcelona que durarà fins a les 11 de la nit.

En absència del seu president, Jordi Cuixart, en presó preventiva des de fa més de 10 mesos, l'entitat l'ha anomenat "Festa per la Llibertat".

Hi haurà activitats lúdiques i espectacles, especialment durant el matí i a primera hora de la tarda.

A partir de dos quarts de set de la tarda la festa es convertirà en un concert en què actuaran la Balkan Paradise Orchestra, Zoo i Macaco. Està previst que el raper Valtonyc hi intervingui virtualment des de Bèlgica.

ARXIVAT A:
11S
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut