Catalunya ampliada per la costa, la primera innocentada de TV3.
Catalunya, ampliada per la costa, la primera innocentada de TV3.
Sant Joan Despí

Les millors innocentades de la història de TV3

RedaccióActualitzat

Hi va haver un temps en què el principal al·licient de llegir el diari o veure la televisió el dia 28 de desembre era descobrir quina innocentada es publicava o s'emetia.

TV3, des del seu naixement, es va apuntar amb ganes a la tradició de fer bromes el dia dels Innocents. Aquest esperit festiu, però, amb el temps, s'ha anat desinflant. Recordem algunes de les innocentades més sonades de la història de TV3. Un exercici de nostàlgia que serveix per constatar que els ritmes televisius han canviat molt en tot aquest temps.

L'any 1984, la primera innocentada de TV3 es feia ressò d'un pla de la Generalitat per ampliar tota la costa de Catalunya entre 5 i 10 quilòmetres.


L'any 1986, el Telenotícies Migdia explicava un nou invent, el Telebut, que permetia fer funcionar un televisor amb gas butà i anunciava que a la tarda se'n farien demostracions al Palau Robert. El Telenotícies Vespre va recollir la imatge d'un bon nombre de persones que s'havien interessat pel flamant Telebut.


El 1989, es parlava d'un pla pilot de l'Ajuntament de Barcelona per regular les sortides de la ciutat. El pla consistia a trucar a un telèfon i demanar hora per fer la sortida de cap de setmana.


I què va passar després? Moltes persones van trucar al telèfon que sortia sobreimpressionat al reportatge. Els responia un contestador que els explicava que era el Dia dels Innocents. Alguns, però, no quedaven convençuts i continuaven demanant hora.

L'any 1992, l'orca Ulisses començava a viure al Port Olímpic de Barcelona. Després d'emetre la falsa notícia, molts curiosos ho van anar a veure.


L'any 1994, una notícia de l'aleshores corresponsal a Washington, Joan Nogués, informava que Atlanta renunciava a organitzar els Jocs Olímpics del 1996 i passava la torxa a Barcelona. Fins i tot Pasqual Maragall, alcalde de Barcelona a l'època, es va prestar a la broma.


​I n'hi va haver moltes més

L'any 1995, a Pallejà van posar l'edifici de l'Ajuntament a la venda. El 1991, l'esperada reunificació dels Beatles es feia realitat en un únic concert a Barcelona pels Jocs Olímpics. Paul, George i Ringo amb el fill de John, Julian Lennon.

L'any 93, Lech Walesa, aleshores president de Polònia, va venir a Barcelona a fer-se una revisió mèdica. Més endavant, es descobria que Walesa era el màgic Andreu disfressat.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut