Keswick

Les greus inundacions al nord d'Anglaterra per la tempesta "Desmond" deixen un mort

250.000 vivendes es queden sense electricitat i Cameron visita la zona afectada

RedaccióActualitzat

Les pluges i el fort vent generat per una gran pertorbació amb aportació d'humitat tropical, anomenada "Desmond", han castigat el nord-oest d'Anglaterra i el sud-oest d'Escòcia.

La pluja ha provocat el desbordament de rius com l'Eden i inundacions en ciutats com Keswick o Appleby-in-Westmorland, que ha quedat submergida per més d'un metre d'aigua. D'altra banda, el vent ha bufat amb cops de fins a 160 km/h. La ventada ha provocat un accident mortal a Londres.

El primer ministre britànic s'ha traslladat a una de les ciutats greument afectades per les pluges torrencials al nord d'Anglaterra, que han deixat un mort. David Cameron ha visitat una de les 3.500 cases que aquest cap de setmana han patit greus inundacions, mentre que els equips de rescat continuaven evacuant gent dels habitatges. S'han hagut d'habilitar espais per atendre aquells que han estat obligats a abandonar les seves llars.

Milers d'hectàrees de terra estan negades i 250.000 vivendes han quedat sense electricitat. Les escoles no van obrir aquest dilluns, i la línia ferroviària que uneix Anglaterra i Escòcia continuarà tancada almenys fins dimecres.

L'Oficina Meteorològica del Regne Unit havia avisat de pluges de fins a 200 mm a la regió de Cúmbria, especialment en zones de muntanya. Finalment, el registre màxim de les últimes 24 hores ha estat de 192 mm a Shap. L'Agència de Medi Ambient també va advertir d'inundacions significatives a tot el país pel previsible augment dels nivells dels rius.

Riu atmosfèric

"Desmond" ha vingut acompanyada d'un "riu atmosfèric", un plomall estret d'humitat tropical a la troposfera que ha arribat a les nostres latituds i ha xocat contra Irlanda, el Regne Unit i el sud d'Escandinàvia.

VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut