El ministre d'Exteriors, Alfonso Dastis
El ministre d'Exteriors, Alfonso Dastis
Alemanya

Les dificultats de Dastis per justificar l'actuació policial de l'1-O fora d'Espanya

Entrevistador de Deutsche Welle al ministre d'Exteriors : "A vostè simplement l'han enviat pel món perquè digui que tot va anar bé"

RedaccióActualitzat

El ministre d'Exteriors, Alfonso Dastis, ha negat altre cop que la policia espanyola fes servir una força excessiva contra els ciutadans durant la votació del referèndum de l'1 d'octubre i assegura que en tot cas l'ús de la violència va ser reactiu a les provocacions perquè els ciutadans van impedir que els agents fessin la seva feina. Ha estat en una entrevista a la cadena alemanya Deutsche Welle.

Dastis: No ho he negat.
Entrevistador: Vostè ha negat que s'utilitzés excessivament la força... Basant-se en què?
Dastis: Basant-me en les dades que es van fer públiques després d'aquesta suposada excessiva força
Entrevistador: De qui?
Dastis: Del govern de Catalunya d'aquell moment. Pot ser que hi hagués ús de la força però van ser reaccions a provocacions.

En l'entrevista a Deutsche Welle, les preguntes incisives sobre l'actuació policial durant el referèndum han posat Dastis contra les cordes. L'entrevistador, Tim Sebastian, fins i tot li etziba que l'han "enviat pel món per dir que tot està bé".

Dastis: Si mira les accions de la policia en molts altres incidents, no crec que hi vegi imatges gaire diferents de les que ha vist. Repeteixo, no crec que hi hagués força excessiva. No.

Entrevistador: Vostè no ha llegit aquests informes de Human Rigths Watch, oi?

Dastis: No, ho he fet.

Entrevistador: Ah, llavors a vostè l'han enviat pel món per dir que tot està bé.

El ministre també explica que per fer les seves afirmacions es basa en les dades dels ferits en l'1-O que, segons manifesta, "es van inflar".

A la mateixa entrevista, Dastis assegura que Espanya sempre ha ofert diàleg a Catalunya, mentre que Puigdemont només volia portar el poble català al desastre amb la declaració unilateral.

Tot i que l'entrevista es va publicar dimecres, en les darreres hores ha agafat volada i ja porta unes 40.000 visualitzacions a YouTube.

 

Les afirmacions sobre l'1-O del ministre d'Exteriors i les preguntes incisives del periodista incendien les xarxes:

 

ARXIVAT A:
Procés catalàArticle 155
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut