Cartagena

Les comunitats governades pel PP es rebel·len contra la llei de l'avortament

Les comunitats governades pel PP discrepen de la nova llei de l'avortament, que ha entrat en vigor aquest dilluns. El president murcià, el popular Ramón Luis Valcárcel, ha assegurat que "no hi ha raons per acatar" la norma ja que "encara no està en el seu punt final", a l'espera del dictamen del Tribunal Constitucional (TC) sobre el recurs presentat pel PP. De la seva banda, el govern navarrès, que va presentar un recurs contra la llei davant del TC, ha afirmat que es garantiran les interrupcions voluntàries de l'embaràs en els supòsits legals, però els avortaments es faran, com fins ara, fora de la comunitat foral.

Actualitzat
A Navarra, la sanitat pública paga els avortaments, però a condició que es facin en una altra comunitat autònoma. La consellera de Salut navarresa, María Kutz, ha assegurat que el govern foral complirà la nova llei i garantirà les interrupcions de l'embaràs en els supòsits legals i com es venia fent fins ara.

Kutz ha denunciat, però, la "inseguretat jurídica" que ara existeix perquè la nova llei no regula correctament l'objecció de consciència dels metges, a banda d'altres moltíssims aspectes que la nova norma, que ha entrat en vigor aquest dilluns, deixa sense resoldre.

Galícia no donarà informació pròpia relacionada amb els ajuts a les dones que vulguin interrompre l'embaràs. Aquesta informació ha d'estar inclosa en un sobre que per decret del govern central s'ha d'entregar a les dones que estiguin embarassades. Madrid empararà els professionals que s'acullin a l'objecció de consciència.

Al recurs del govern de Navarra per invasió de competències, s'hi suma el que va presentar el PP davant del Constitucional. Els populars han anunciat que a les comunitats autònomes on governin es farà tot allò que sigui possible per "oferir a les dones i a les joves tota la informació que necessitin sobre les ajudes econòmiques i socials que poden rebre davant d'embarassos no previstos". En cap cas, però, s'enfocarà l'avortament com una alternativa.

Són declaracions de la portaveu de Política Social del PP, Sandra Moneo. Aquests esforços es destinaran al fet que les dones coneguin a quines ajudes econòmiques i socials poden optar, però en cap cas a presentar la interrupció de l'embaràs com una "alternativa".

El PP considera que és "molt urgent" la paralització de l'actual llei de l'avortament. La formació de Mariano Rajoy s'hi oposa perquè permet interrompre l'embaràs a les menors sense el consentiment dels pares i instaura l'avortament lliure. Per això, demana al Tribunal Constitucional que es pronunciï sobre el recurs que van presentar al més aviat possible ja que, alerta, les conseqüències de l'entrada en vigor de la norma són irreversibles.


NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut