Cervera

Les bruixes i el foc envaeixen Cervera durant les festes de l'Aquelarre

Aquest cap de setmana se celebra la trenta-dosena edició de l'Aquelarre a Cervera, la capital de la Segarra. El foc, la màgia i la música envaeixen la ciutat, com tota mena de criatures estranyes que durant uns dies conviuen amb els cerverins.

Actualitzat
El protagonista de la nit de dissabte ha estat el mascle cabró, que ha aparegut després de ser invocat per les bruixes a la plaça del centre de la vila. El gran moment, l'escorreguda del mascle cabró. La cercavila ha sortit de la Universitat i ha recorregut el poble, incloent el carrer amb el nom més esotèric de la vila: el carreró de les Bruixes. Durant les festes, el foc va principalment a càrrec dels diables de Reus i de Cervera, i més de 300 persones entre diables, carranquers i geganters participen en diversos balls i espectacles pirotècnics.

Com cada any, l'Aquelarre de Cervera ha atret un públic molt nombrós. El nombre de visitants d'aquesta edició s'ha situat al voltant de les 30.000 persones. A més, enguany s'ha buscat atreure també els petits de la casa amb la primera edició de l'Aquelarret infantil, que es va fer dissabte a la tarda. El punt negatiu d'aquesta edició, però, ha estat la retallada de pressupost de la fira, al voltant d'un 50%, a causa de la crisi. Però aquesta reducció no ha significat una pèrdua de força i carisma dels actes festius programats, entre altres coses per la col·laboració de les entitats participants, algunes de les quals han renunciat a cobrar el sou per aconseguir salvar la seva festa.
Anar al contingut