Barcelona

Les altes fictícies a la Seguretat Social augmenten un 31% a Barcelona el 2012

L'any passat també van augmentar, fins a triplicar-se, les prestacions per desocupació fraudulentes, que van pujar a 1.681, davant les 552 detectades el 2011.

RedaccióActualitzat
El subdelegat del govern a Barcelona, Emilio Ablanedo, ha explicat avui que les altes fictícies a la Seguretat Social -persones que simulen ser treballadores per accedir a les prestacions- han augmentat un 31 per cent el 2012, quan se'n van registrar 12.627, davant les 9.616 de l'any anterior.

També ha augmentat un 67% -de 5.723 casos el 2011 a 9.585 el 2012- el que es coneix com a ocupació aflorada, és a dir, el nombre de persones que treballen sense afiliar-se a la Seguretat Social i, per tant, sense cotitzar.

Així ho ha explicat Ablanedo en declaracions als mitjans després de reunir-se amb els màxims responsables de tots els serveis de l'Administració General de l'Estat (AGE) a la província de Barcelona.

L'any passat també van augmentar, fins a triplicar-se, les prestacions per desocupació fraudulentes, que van pujar a 1.681, davant les 552 detectades el 2011.

En el primer trimestre d'aquest any s'han registrat 1.200 altes fictícies, gairebé 3.000 treballadors que no s'han afiliat, i més de 300 prestacions per desocupació fraudulentes.

D'acord amb aquestes dades, Ablanedo ha lloat "la gestió espectacular" de l'Administració per garantir que arriben tots els fons necessaris a la Seguretat Social i per evitar també la competència fraudulenta de les empreses que no paguen a l'Estat.

"Vull fer una crida als ciutadans en el sentit que defraudar la Seguretat Social no és defraudar l'Estat, sinó els treballadors. I ho seguirem perseguint d'una manera cada vegada més contundent", ha conclòs Ablanedo.
Anar al contingut