Barcelona

Les ajudes per netejar boscos es convocaran la primera quinzena d'abril

La primera quinzena d'abril sortirà la convocatòria perquè els propietaris forestals afectats per la gran nevada de fa tres setmanes puguin acollir-se a les ajudes que atorga la Generalitat per a la neteja dels boscos. El govern assegura que els interessats s'assabentaran de la línia d'ajuts perquè hi contactarà a través del registre de propietaris forestals de què disposa i també perquè s'activarà una campanya publicitària important. Són susceptibles d'acollir-se a la subvenció totes les feines que es pugui acreditar que s'han fet des de la data de la nevada, és a dir, des del passat 8 de març.

Actualitzat
A l'hora d'acreditar la feina susceptible de rebre ajudes, els propietaris que tinguin mitjans propis, és a dir, gent treballant per ells a les finques, hauran de fer una memòria valorada de totes les feines que s'han fet i presentar-ho a la Generalitat. Els que contractin empreses del sector, hauran de presentar una factura que justifiqui el cost i el concepte de les feines.

La convocatòria detallarà tots els conceptes que inclouen les ajudes, però queda clar que totes les tasques seran destinades a retornar la situació tal com estava abans de l'episodi de la nevada. Bàsicament, fer transitables els camins i netejar els boscos de vegetació.

En cas de dubte, els afectats poden trucar al 012 per informar-se'n. Si es vol presentar una sol·licitud d'ajuda, molt probablement els derivaran al Departament de Medi Ambient.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut