Barcelona

L'empresa constructora de les obres de l'AVE admet l'errada que va provocar l'avaria en els trens de rodalies de Renfe

Després de 36 hores, les línies de rodalies de Renfe afectades per l'avaria de diumenge a les obres de l'AVE han recuperat la normalitat. El servei que connecta l'estació de Sants amb l'aeroport del Prat s'ha restablert a primera hora. També les línies C-2 i C-7, on hi havia hagut talls i retards des de diumenge, han tornat a funcionar de forma regular sense cap incidència. El govern català ha reclamat a Madrid que segueixi de prop els treballs de l'AVE per evitar més problemes. La constructora ha demanat disculpes i justifica els problemes per la complexitat de les obres.

Actualitzat

L'empresa que executa l'obra de l'AVE on hi va haver l'accident diumenge ha assumit tota la responsabilitat en l'avaria que va causar, demana disculpes als afectats i s'excusa en la complexitat de l'obra. El president del Grup OHL, Juan Miguel Villar Mir, ha explicat que s'han de posar noves vies, molt diferents de les anteriors i amb altres especificacions, en llocs molt poblats i plens d'edificacions, de línies elèctriques i d'altres vies per on passen 450 trens diaris.

Des del govern català, Manel Nadal ha reclamat que aquests obres se segueixin de més a prop: "És una qüestió molt delicada que requereix més gent, més persones, més vigilància, més direcció d'obres i, per tant, que les administracions, que són l'Estat, el MiFo, l'ADIF i la Renfe, hi estiguin molt a sobre i que potser no estiguin tan lluny, a Madrid, a 600 quilòmetres, i que tinguin més personal aquí, a Catalunya, sobretot personal qualificat i dirigents de l'ADIF i del Ministeri de Foment permanentment aquí, seguint les obres."

Tot i les avaries i altres imprevistos, com l'aparició al subsòl d'una zona rocosa que no s'havia detectat en els estudis previs, l'empresa constructora, ADIF i la Generalitat compten que es mantindran els terminis previstos, i que l'AVE arribarà a Barcelona el 2007.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut