Estats Units

L'economia dels EUA creix un 3,2%

L'economia dels Estats Units, impulsada per l'increment de la despesa dels consumidors, va créixer a una taxa anualitzada del 3,2% entre el gener i el març. En l'últim trimestre del 2009, el producte interior brut va créixer a una taxa del 5,6%. La dada del PIB se suma a la bona dada de la desocupació registrada al mes de març, quan, tot i que la taxa d'atur als Estats Units es va mantenir en el 9,7%, es van crear 162.000 nous lloc de treball, la qual cosa el converteix en el mes amb major creació de llocs de treball en els últims tres anys.

Actualitzat
L'economia dels EUA ha registrat en el primer trimestre del 2010 un creixement del producte interior brut del 3,2% anualitzat, impulsat per l'increment de la despesa dels consumidors (3,6%), que va marcar el nivell més alt en tres anys, que als EUA equival a gairebé el 70% del PIB, segons les dades de la primera estimació publicada pel Departament de Comerç. La inversió de les empreses en equips i programes va créixer un 13,4%.

L'increment del PIB en el primer trimestre, que és inferior al dels tres últims mesos del 2009 (+5,6%), va ser resultat de les contribucions positives de les inversions en inventaris privats, les exportacions i la inversió no residencial. Aquestes dades van ser compensades, però, pels descensos de la despesa pública i la inversió residencial.

La dada del PIB se suma a la bona dada de la desocupació registrada al mes de març, quan, tot i que la taxa d'atur als Estats Units es va mantenir en el 9,7%, es van crear 162.000 nous lloc de treball, la qual cosa el converteix en el mes amb més creació de llocs de treball en els últims tres anys.

Així mateix, la Reserva Federal nord-americana va decidir dimecres passat mantenir els tipus d'interès en un rang objectiu d'entre el 0% i el 0,25%, i va reiterar la seva intenció que es mantinguin en nivells excepcionalment baixos durant un "període pròleg "a causa de les condicions econòmiques.
Anar al contingut