Madrid

L'Audiència Nacional rebutja prendre mesures "cautelaríssimes" contra l'opa d'Acciona i Enel

L'Audiència Nacional ha rebutjat la petició d'E.ON de prohibir de forma "cautelaríssima" l'opa que Enel i Acciona tenen previst presentar sobre Endesa. L'elèctrica alemanya va presentar ahir mateix una demanda contra la decisió de la Comissió Nacional del Mercat de Valors que obliga Acciona i Enel a retardar sis mesos la seva opa. També Enel i Acciona han presentat recursos demanant la suspensió "cautelaríssima" de la decisió de la CNMV, però en sentit oposat, de manera que l'opa es pugui tirar endavant sense esperar els sis mesos determinats en la decisió de l'entitat reguladora del mercat borsari.

Actualitzat

La suspensió cautelaríssima es fa sense escoltar prèviament les parts per raons d'urgència. En cas que l’Audiència no adopti mesures “cautelaríssimes”, el recurs d'Acciona i Enel sol·licita que es prenguin mesures cautelars, un procediment que determina una suspensió preventiva de la decisió però que no es tramita amb tanta rapidesa perquè exigeix que s’escolti les parts del conflicte.

Segons el recurs, la decisió de la CMNV no s’ajusta a la llei d’opes, que obliga a llançar una oferta pública de compra quan se supera el 25% del capital social d’una companyia.

La demanda d'E.ON

En sentit contrari, E.ON considera que aquesta opa és il·legal i s'ha de suspendre de manera definitiva. L'Audiència encara no s'ha pronunciat sobre el fons de la qüestió, però ha rebutjat aplicar aquesta prohibició d'"urgència" que es demanava. En l'escrit de la demanda, l'elèctrica alemanya impugna les resolucions de la Comissió Nacional del Mercat de Valors que estableixen que les dues companyies hauran d'esperar-se sis mesos per presentar l'oferta. Segons E.ON, la prohibició no ha d'estar limitada en el temps, perquè l'opa ja ha estat considerada il·legal per la mateixa CNMV.

Anar al contingut