El submarí San Juan en una imatge d'arxiu
El submarí San Juan en una imatge d'arxiu

L'armada argentina suspèn el rescat del submarí desaparegut

La recerca del submarí continuarà, però no l'operació de rescat, perquè ja se'ls ha buscat molt més temps del que podien sobreviure.

Actualitzat

L'armada argentina ha informat que, a partir d'ara, abandona l'operació de rescat del submarí San Juan, desaparegut fa quinze dies amb 44 tripulants a l'interior. La recerca del submergible continuarà, però no l'operació de rescat perquè el temps de possible supervivència dels tripulants s'ha superat fins a "més del doble".

El capità i portaveu de l'armada, Enrique Balbi, ha dit en roda de premsa que els dispositius "no han trobat cap evidència del naufragi a les àrees explorades". Preguntat sobre si es descarten supervivents, Balbi ha comentat que no pot donar una "confirmació categòrica".

El portaveu de l'armada ha recordat que, durant els darrers dies, s'han analitzat 557.000 milles nàutiques quadrades d'exploració visual i 1,49 milions de milles nàutiques quadrades d'exploració amb radar, "sense obtenir cap contacte amb el submarí ni els seus bucs salvavides". Prop del lloc on es creu que va desaparèixer el San Juan s'hi va sentir una explosió el mateix dia que se li va perdre el rastre.

 

 

Anar al contingut