Barcelona

L'ANC veu molt probable que el 27-S hi hagi llistes independentistes separades

El president de l'entitat, Jordi Sànchez, demana als independentistes que pactin ara com pensen governar si guanyen els comicis

RedaccióActualitzat

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) creu que és molt probable que el 27-S es presentin llistes independentistes separades. El president de l'entitat, Jordi Sànchez, considera que això no suposa anar en contra de la unitat sobiranista. I assegura, a "El matí de Catalunya Ràdio", que si aquest cap de setmana els seus socis voten a favor d'impulsar una llista de màxima unitat, tal com els ha proposat el president Artur Mas, treballaran per mantenir la transversalitat: "Intentarem no quedar atrapats ara en una fórmula concreta, però també buscarem, si hi ha més d'una candidatura, cosa que és probable, que hi hagi elements compartits."

I en una referència clara a Esquerra, Jordi Sànchez diu que totes les llistes tindran el suport de l'ANC: "Que tothom estigui tranquil. L'Assemblea no trencarà la transversalitat. L'Assemblea no anirà contra cap partit independentista, tenim sentit comú, estem per sumar, no per dividir."

Sànchez emplaça els partits independentistes a començar a treballar immediatament en el disseny del govern de concentració que ha de sortir de les urnes el 27-S: "Si us plau, pacteu ara les condicions, comprometeu-vos ara, que l'horitzó del 28 de setembre serà d'un govern sòlid i estable, que no ens instaurarem en baralles i que començarem el procés constituent". El president de l'ANC afirma que si a la consulta interna sortís el no, l'entitat centraria els seus esforços en la mobilització ciutadana per aconseguir la majoria independentista al Parlament.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut