Soldat de l'armada siriana
Soldat de l'armada siriana
Damasc

L'ofensiva turca del cap de setmana a la zona kurdosiriana deixa més de 20 civils morts

L'aliança de milícies kurda nega que les forces turques hagin entrat via terrestre a Afrin, Síria

RedaccióActualitzat

Les Forces de Síria Democràtica, una aliança liderada per milícies kurdes, amb el suport dels EUA, ha negat que soldats turcs hagin aconseguit entrar via terrestre a l'enclavament kurdosirià d'Afrin, com han anunciat les autoritats de Turquia.

El director de l'oficina d'Informació de les FSD, Mustafa Bali, ha dit que hi ha intents per part de les tropes turques d'irrompre a la ciutat, situada al nord-oest de la província d'Alep, que han estat repel·lits per les milícies kurdes i els seus aliats, que controlen aquest enclavament.

D'aquesta manera, les FSD reaccionaven a l'anunci fet pel primer ministre de Turquia, Binali Yildirim, que ha afirmat que els primers soldats turcs havien entrat a Afrin.

Fonts turques declaren que l'exèrcit havia entrat a la ciutat d'Afrin

Segons fonts turques, els primers soldats de l'exèrcit turc han començat a entrar aquest matí de diumenge a la ciutat d'Afrin, dins l'operació terrestre i aèria que va començar aquest dissabte contra les milícies kurdes.

Així ho ha anunciat el primer ministre turc, Binali Yildirim, concretant que les operacions militars continuaran en 4 fases per establir una zona de seguretat de 30 quilòmetres.

Durant la jornada d'ahir, l'aviació turca va bombardejar la ciutat d'Afrin. Uns bombardejos que amb els d'avui han provocat més de 20 morts entre la població civil i ha ocasionat escenes de pànic entre la població que buscava refugi als soterranis de casa seva.

Les Unitats de Protecció del Poble Kurd van explicar aquest dissabte que l'ofensiva turca en aquesta zona de Síria ofereix una nova oportunitat a Estat Islàmic.

Quatre míssils sirians impacten en la ciutat fronterera turca de Kilis

Com a resposta als atacs turcs de dissabte, aquest matí Síria ha llançat quatre míssils que han impactat a la ciutat fronterera turca de Kilis, i ha causat danys en diversos edificis. Tres míssils han tocat dues cases, mentre que el quart ha caigut al centre de la ciutat. L'atac no ha causat víctimes.

Les autoritats turques impedeixen protestes contra la invasió d'Afrin a Síria

La policia turca ha desplegat aquest diumenge un ampli dispositiu en diverses ciutats de Turquia per impedir qualsevol protesta ciutadana contra la invasió del cantó kurd a l'extrem nord-occidental de Síria, per part de tropes turques.

Unitats antiavalots de la policia han impedit una manifestació al districte de Kadiköy a Istanbul i han practicat 12 detencions. Una altra intervenció ha estat al districte d'Avcilar, al costat europeu de la mateixa ciutat.

EUA demana "contenció" a Turquia en els seus atacs al nord de Síria

El govern dels EUA ha instat aquest diumenge Turquia a "exercir contenció" en les seves operacions militars contra les milícies kurdes a Afrin.

Els Estats Units, han insistit, "estan molt preocupats per la situació al nord-oest de Síria, especialment l'angoixa dels civils innocents que ara afronten una escalada de violència".

El govern nord-americà ha instat "totes les parts a seguir centrades en l'objectiu central de derrotar Estat Islàmic", i ha afegit que "ara és el moment  que grans nacions treballin juntes per garantir una estabilitat pacífica per al poble de Síria".

Anar al contingut