L'alcalde de Balsareny, Isidre Viu
L'alcalde de Balsareny, Isidre Viu
Balsareny

L'alcalde de Balsareny denuncia un escarni amb crema d'estelades davant de casa seva

Els fets van passar dissabte i entre els participants hi havia el veí a qui, hores abans, havien intentat cremar una bandera espanyola que tenia penjada al balcó

RedaccióActualitzat

L'alcalde de Balsareny, al Bages, el republicà Isidre Viu, ha denunciat aquest migdia davant dels Mossos d'Esquadra l'escarni de dissabte a la tarda a casa seva. Entre els participants hi havia el veí a qui, hores abans, havien intentat cremar una bandera espanyola que tenia penjada al balcó.

L'alcalde troba inacceptable el comportament d'un grup d'ultres, un d'ells amb la cara tapada, que dissabte van cremar estelades i van llançar ous al seu domicili, on hi havia la seva dona i el seu fill. Ell no hi era.

Això passava hores després que una o més persones --ho investiguen els Mossos-- intentés cremar una bandera espanyola penjada en un balcó. El propietari del pis, on finalment es va acabar cremant la porta d'entrada de l'edifici, forma part d'un grup que el poble coneix molt bé, segons diu l'alcalde:

"És una gent que està molt activa contra l'independentisme, però, a més, amb certa violència. Hi ha gent del poble que està atemorida. Els fa por aquesta gent."

De moment no consta que aquest veí hagi presentat denúncia per l'intent de crema de la bandera espanyola.

En declaracions a TV3, Isidre Viu ha destacat que al poble hi ha "més d'una bandera espanyola" i diu que mai havia passat res fins ara:

"És curiós perquè aquesta bandera fa molt de temps que està posada i just ara, quan comença la campanya... dona la impressió que ha anat molt bé que passessin aquests fets."

L'alcalde assegura que la parella del pis atacat ha tingut alguns problemes amb grups d'independentistes:

"Tant ell com la seva parella són d'arrencar cartells, d'increpar les persones que estan a favor de la independència... recordem que cadascú ha de tenir llibertat de fer el que el seu tarannà li digui, sempre respectant els altres."

 

Notícia relacionada: Prohibeixen a TV3 i Catalunya Ràdio dir "consellers empresonats" o "president Puigdemont"

ARXIVAT A:
Article 155Procés catalàEleccions 21DGovern empresonat
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut