Un dels carrers de Molins de Rei durant la tempesta estàtica de dimarts
Un dels carrers de Molins de Rei durant la tempesta estàtica de dimarts
Molins de Rei

L'Ajuntament de Molins de Rei insta els afectats per les inundacions d'aquest dimarts a presentar reclamacions

L'excepcionalitat de la tempesta, de 120 litres per metre quadrat en dues hores, va superar les mesures de prevenció que havia portat a terme el consistori

RedaccióActualitzat

L'Ajuntament de Molins de Rei ha demanat als afectats per les inundacions de dimarts a la nit que presentin les seves reclamacions a l'Oficina d'Atenció Ciutadana. D'aquesta manera, l'ajuntament vol centralitzar les queixes i afectacions després d'una forta tempesta que va superar les mesures preventives.

A causa dels aiguats, gairebé tots els carrers de la part baixa del municipi van quedar desbordats per l'aigua i els col·lectors no van poder absorbir la gran quantitat d'aigua acumulada en tan poca estona. Els pluviòmetres van arribar a recollir fins a 120 litres per metre quadrat en tan sols dues hores, que és equivalent al 30% de la pluja de tot un any.

En un comunicat, l'ajuntament ha explicat que algunes de les incidències han estat els passos de vianants sota les vies del tren a la zona de les Guardioles i també el mur situat al túnel de la Renfe, provocant inundacions a aparcaments i edificis propers. Al mateix temps, l'ajuntament ha apuntat que el Pla Inuncat estava desactivat des del dia anterior.

Segons el consistori, abans de l'aiguat s'havien netejat diversos embornals, clavegueram i les zones més sensibles, però aquestes mesures preventives no van ser suficients per fer front a la tempesta estàtica. Tot i això, malgrat la intensitat i la virulència de l'aiguat, no hi va haver danys personals.

Anar al contingut