Pla general d'una de les granges de pollastres afectades, del terme municipal de Benavent de Segrià. Imatge del 21 de març del 2017. (Horitzont…
Pla general d'una de les granges de pollastres afectades, del terme municipal de Benavent de Segrià. Imatge del 21 de març del 2017. (Horitzontal)

L'Ajuntament de Benavent de Segrià obliga a traslladar dues granges de pollastres per estar massa a prop del nucli urbà

ACN Benavent de Segrià.-L'Ajuntament de Benavent de Segrià (Segrià) ha revocat la llicència mediambiental a dues granges de pollastres de la localitat pel fet que es troben a menys de 150 metres de la trama urbana o urbanitzable. Amb aquesta mesura, el consistori vol obligar ambdues explotacions avícoles, que funcionen des dels anys 60 del segle passat, a traslladar-se i ubicar-se a una major distància del nucli urbà, segons han denunciat des de JARC-COAG, entitat que ja ha manifestat el seu suport als dos ramaders afectats. L'organització agrària critica que en la planificació de la localitat es prioritzi el creixement urbanístic, "deixant de banda una activitat econòmica que genera riquesa pel territori", i qualifica l'acció de "chavista". Per la seva banda, els propietaris de les granges afectades, que han portat el cas als tribunals, consideren que la mesura municipal equival a una "expropiació encoberta" i reclamen una compensació econòmica.

JARC-COAG ha ofert el seu suport als dos avicultors de Benavent de Segrià afectats als quals l'ajuntament de la localitat ha revocat la llicència mediambiental perquè les seves explotacions avícoles es troben a menys de 150 metres de la trama urbana o urbanitzable. Des de l'entitat, donen suport als productors en el seu conflicte judicial amb el consistori "per evitar que es tanquin les granges que estan funcionant des dels anys 60". Aquesta amenaça es produeix després què l'Ajuntament de Benavent de Segrià aprovés una normativa urbanística que preveia la urbanització d'alguns sectors i obligava a les explotacions ramaderes que estiguessin en la zona considerada com a nucli urbà que traslladessin la seva activitat.Des del sindicat agrari, critiquen que, amb aquesta mesura, el consistori "prioritzi el creixement urbanístic a la ramaderia, una activitat econòmica que genera riquesa pel territori de manera estable i continuada". JARC-COAG lamenta que l'ajuntament justifiqui el trasllat de les granges "perquè des de fa quatre anys hagi rebut queixes de sorolls i olors dels veïns de la zona, quan aquestes no han sigut confirmades per les administracions competents". Compensació econòmica per als ramaders afectatsJARC-COAG també dona suport a la petició dels dos ramaders, que sol·liciten una compensació econòmica pel que consideren una "expropiació encoberta", que els obliga a traslladar la seva activitat a una altra ubicació. Els productors lamenten que "l'ajuntament hagi signat un manifest de suport a la pagesia alhora que posa traves al desenvolupament empresarial de la zona".

Anar al contingut