Londres

L'AIEA va avisar fa 2 anys el Japó del risc nuclear si patia terratrèmols, segons un telegrama de Wikileaks

L'Agència Internacional de l'Energia Atòmica (AIEA) va avisar fa dos anys el Japó del risc que corrien les seves centrals nuclears si hi havia un terratrèmol de gran magnitud. Segons un telegrama de Wikileaks difós pel diari britànic "The Saily Telegraph", l'agència va alertar el país nipó del perill que les seves centrals no aguantessin grans sismes. El pitjor escenari que es va preveure era un terratrèmol de grau 7 a l'escala de Richter. El comunicat indica que un funcionari de l'AIEA va informar d'aquest perill a les autoritats japoneses el 2008 i que com a resposta Tòquio es va comprometre a millorar el nivell de seguretat de totes les centrals.

Actualitzat
L'AIEA ja va advertir el Japó del perill nuclear que corrien les seves centrals per terratrèmols. Segons telegarmes diplomàtics obtinguts per Wikileaks i difosos pel diari britànic "The Daily Telegraph", un funcionari de l'Agència de l'Energia Atòmica va comunicar a les autoritats japoneses que la seguretat era obsoleta i que un sisme fort suposaria "un problema seriós".

La resposta de Tòquio va ser un compromís a millorar el nivell de seguretat de totes les nuclears nipones, i justament es va crear un centre de resposta ràpida a la central de Fukushima. Tot i això, els documents asseguren que el pitjor escenari que es va establir com a hipòtesi va ser un terratrèmol de magnitud 7 a l'escala de Richter.

El "Telegraph" informa que la inquietud sobre la seguretat nuclear al Japó, un dels països sísmicament més actius del món, va ser matèria de conversa en la reunió del G-8 que va celebrar el grup de seguretat atòmica a Tòquio.
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut