La fiscalia li demana 81 anys de presó pels delictes de temptativa d'assassinat agreujat, lesions agreujades i incendi
La fiscalia li demana 81 anys de presó pels delictes de temptativa d'assassinat agreujat, lesions agreujades i incendi

L'acusat d'apunyalar cinc persones a Lleida opta per no declarar en el judici

El conegut com "l'apunyalador neonazi" s'enfronta a peticions de pena de més de 80 anys de presó

RedaccióActualitzat

Aquest dilluns ha començat el judici del conegut com "l'apunyalador neonazi de Lleida", que fa dos i anys i mig va ferir 5 persones, quatre d'elles immigrants, amb un ganivet a diferents carrers de la ciutat. L'acusat s'ha acollit al dret de no respondre ni a les preguntes de la fiscal ni al seu propi advocat, en el judici que es fa a l'Audiència de Lleida.

La fiscalia li demana 81 anys de presó pels delictes de temptativa d'assassinat agreujat, lesions agreujades i incendi. La vista es reprendrà amb la declaració d'agents dels Mossos i de la Policia Local, així com dels bombers que també van intervenir en el succés.

Abans d'aquests fets, l'acusat havia fundat a la seva ciutat natal una entitat denominada Nueva Época, "vinculada ideològicament a l'extrema dreta i amb un ideari nacionalsocialista i un clar discurs identitari de preferència nacional", segons el relat del fiscal.

L'advocat ha declarat que l'acusat no es trobava en condicions per declarar en el judici i ha explicat que el seu client estava "molt nerviós" i que "no era recomanable per a la seva salut afrontar aquesta pressió".

La defensa demana que s'absolgui l'acusat al·legant problemes psiquiàtrics. La vista s'allargarà fins dijous a l'Audiència de Lleida.

 

Anar al contingut