El Prat de Llobregat

L'acomiadada perquè parlava català al Prat porta el cas als tribunals perquè l'empresa no es retracta

Parlar català li ha sortit car a una metgessa d'un Centre Esportiu del Prat de Llobregat. Ha estat acomiadada per no haver utilitzat prou el castellà amb els seus pacients. L'empresa que gestiona el centre ho considera suficient motiu d'acomiadament. L'Ajuntament, en canvi, que és qui cedeix la concessió del poliesportiu, considera inacceptable aquesta decisió i l'afectada ja ha portat el cas als jutjats.

Actualitzat
La doctora Anna Vegué fa set anys que treballa a mitja jornada en un poliesportiu municipal del Prat de Llobregat. La instal·lació l'explota l'empresa SEAE a través d'una concessió de prestació de serveis. Ara fa dotze dies, Vegué va rebre una carta d'acomiadament en què s'argumentava que la feien fora per la seva "negativa a usar el castellà".

L'empresa, que s'ha negat a fer cap mena de declaració, reconeix que l'acomiadament és improcedent i ofereix una indemnització de 45 dies de feina per any treballat. La doctora, que no accepta la decisió, ha denunciat els fets al jutjat social de Barcelona. CCOO creu que l'acomiadament és nul i el mateix Ajuntament del Prat demana la readmissió de la doctora.

El jutjat social de Barcelona celebrarà l'acte de conciliació d'aquest cas d'aquí a una setmana.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut