Imatge d'un nadó prenent un biberó (Reuters)
Imatge d'un nadó prenent un biberó (Reuters)
Brussel·les

La UE prohibeix des d'aquest dimarts la producció de biberons amb bisfenol A

La Unió Europea prohibeix a partir d'aquest dimarts fabricar biberons que continguin bisfenol A, una substància que pot ser perillosa per als lactants. Brussel·les tampoc no permetrà comercialitzar-ne ni importar-ne a partir del juny. La Comissió Europea va optar per eliminar del mercat els biberons amb aquesta substància arran d'un seguit d'estudis científics que van plantejar considerables dubtes sobre els seus efectes en la salut.

Actualitzat
El bisfenol A és un compost orgànic que s'utilitza per a la producció de molts recipients de plàstic com vaixelles, recipients d'electrodomèstics o dispensadors d'aigua. Quan s'escalfa a temperatures elevades, com és el cas dels biberons, petites quantitats de la substància poden anar a parar al contingut del recipient.

L'Autoritat Europea de Seguretat Alimentària va presentar al setembre un informe en què afirmava que el bisfenol A era segur si se n'ingerien menys de 0,05 mil·ligrams al dia. Malgrat això, l'estudi plantejava dubtes sobre el seu efecte en la salut dels nadons. Davant d'aquests resultats, la Comissió Europea va aprovar al novembre passat la prohibició de produir biberons amb aquest component. Uns mesos abans ho havien fet Dinamarca i França.

L'executiu comunitari calcula que a mitjans d'any, la totalitat dels biberons amb bisfenol A que hi ha a la Unió s'hauran substituït per d'altres de més segurs.

Anar al contingut