Barcelona

La T-Mobilitat s'endarrereix dos anys i no arribarà fins al 2018

Si s'haguessin complert els terminis anunciatsper l'Autoritat del Transport Metropolità, la T-Mobilitat ja estaria instaurada a tot Catalunya

RedaccióActualitzat

La T-Mobilitat, el nou sistema tarifari integrat basat en la tecnologia de validació sense contacte, s'endarrereix dos anys. Tot i que la posada en funcionament del nou títol de transport públic estava prevista per a finals del 2016, l'Autoritat del Transport Metropolità l'ha endarrerit fins al 2018 per la complexitat del projecte.

L'any vinent, però, es farà una prova pilot a la línia 9 del metro de Barcelona, un tram de gran complexitat pels nombrosos viatgers que diàriament la utilitzen amb diferents tipus de targetes de transport. Les màquines de compra de bitllet i de validació sense contacte que s'instal·laran a les estacions quan arribi la T-Mobilitat seran presentades en la pròxima edició del Mobile World Congress, que es farà del 27 de febrer al 2 de març del 2017 a Barcelona.

La T-Mobilitat, que servirà en tots els sistemes de transport públic, substituirà els 84 abonaments actuals i s'utilitzarà com a títol personal. La seva tecnologia "contactless" incorpora un xip electrònic que es podrà implantar a la targeta i en altres suports com rellotges o polseres. Així doncs, els usuaris de l'àrea de Barcelona ja no hauran de portar diferents targetes en funció de les zones o dels viatges que vulguin fer, sinó que el preu del transport estarà adaptat a la mobilitat de cada ciutadà i es premiarà la recurrència: com més viatges es facin, més barat serà el preu del viatge. El nou sistema mantindrà les bonificacions socials per a famílies nombroses, monoparentals i jubilats, entre d'altres. El conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Josep Rull, ha assegurat que aquest projecte "és l'aposta tecnològica més important que es farà en el conjunt d'Europa en transport públic".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut