Patres

La selecció espanyola perd contra Rússia la final de la Lliga Mundial de Waterpolo per 10 a 8

Tot i que ha pogut jugar la final gràcies a una decisió de despatx de la Federació Internacional de Natació, la selecció espanyola de waterpolo no ha pogut guanyar la primera Lliga Mundial. Els homes que prepara Joan Jané han perdut contra Rússia per 10 a 8, en un partit molt igualat que s'ha decidit en el tercer quart, on el combinat ha encaixat un parcial en contra de 4 a 1.

Els integrants de la selecció espanyola s'han llevat aquest matí amb la bona notícia que s'havien classificat per a la final, després de la decisió de la FINA d'invalidar el resultat que havien pactat Hongria i Rússia en el partit que els deixava fora de la lluita per al títol. Però els homes de Joan Jané, aquest vespre a la localitat grega de Patres, no han pogut aconseguir la victòria i Rússia s'ha imposat per 10 a 8. Tret del primer període, en el qual els de Jané han acabat amb avantatge, 2 a 3, en els tres restants s'ha acabat imposant el domini rus. La victòria s'ha decidit en el tercer quart. Els jugadors de la selecció espanyola han vist com el rival sabia aprofitar molt més bé la superioritat numèrica, i això ha estat clau. Al final, la selecció russa, que ahir va pactar la derrota contra Hongria, i que la Federació Internacional ho ha sancionat amb la pèrdua del 50 per cent dels premis en metàl·lic d'aquesta competició, avui amb la victòria contra la selecció espanyola ha aconseguit el títol de la primera Lliga Mundial.