Madrid

La prima de risc tanca fregant els 500 punts pels dubtes sobre Grècia i les reticències d'Alemanya

La prima de risc espanyola s'ha relaxat al final de la sessió després de passar una gran part de la jornada per sobre del llindar psicològic dels 500 punts. La incertesa sobre el futur de Grècia i les reticències d'Alemanya de donar més marge a Atenes han passat factura al deute espanyol.

RedaccióActualitzat
La incertesa sobre el futur de Grècia i la falta d'acords a la UE per impulsar el creixement econòmic han tornat a passat factura a Espanya. Els inversors no se'n refien que el govern espanyol pugui tornar el seu deute i això ha fet pujar la prima de risc, que ha estat per sobre del llindar psicològic dels 500 punts bona part de la jornada. Al tancament del mercat secundari, però ha aconseguit moderar-se i ha acabat el dia en els 496 punts bàsics.

La rendibilitat del bo espanyol a deu anys ha pujat al 6,3%, en comparació amb el 6,27% de dimecres. Aquest increment s'explica per la relaxació de la rendibilitat dels bons alemanys, que s'ha situat en l'1,38%.

En les decisions dels inversors hi han influït les declaracions del ministre alemany de finances, Wolfgang Schäuble, qui ha assegurat que "donar més temps" a Grècia per aplicar les retallades i rebaixar el dèficit "no és una solució als problem2s i termina significant més diners". Amb aquestes paraules Schäuble tirava un gerro d'aigua freda a les esperances del primer ministre grec, Andonis Samaràs, que està en plena gira europea per convèncer els socis europeus que li donin una mica més de marge. El dirigent grec es va reunir dimecres amb el president de l'Eurogrup, Jean-Claude Juncker, que va assegurar que la pròrroga que demana Atenes es decidirà un cop s'hagi estudiat l'informe que prepara la troica. El mateix va reiterar la cancellera, Angela Merkel, amb qui Samaràs es reunirà divendres.

Pel que fa a la borsa, l'Ibex-35 ha baixat un 0,79% i ha perdut el nivell els 7.300 punts. Excepte el Banc Santander, la resta dels grans valors ha registrat pèrdues. A la resta de borses europees, Milà ha superat l'espanyola i ha tancat amb unes pèrdues de l'1,4 per cent. Frankfurt ha baixat un punt i París, vuit dècimes. Londres ha tancat plana. L'euro s'ha revaloritzat i ha fixat el canvi oficial a 1,2552 per cent.


Anar al contingut