El president de la Generalitat, Carles Puigdemont
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont
Barcelona

La pregunta del referèndum podria incloure els termes Estat i República

El dia abans d'anunciar la data i la pregunta, Puigdemont ha rebut els jugadors del Girona al Palau i ha remarcat l'esperit de l'equip en "plantar cara a les dificultats, fins i tot quan es vol tirar la tovallola"

RedaccióActualitzat

El president de la Generalitat anuncia aquest divendres els detalls del referèndum sobre la independència. Data i pregunta. Sobre la pregunta, podria incloure els termes Estat i República, segons fonts de les negociacions. I sobre la data, Puigdemont ha evitat fins ara avançar-ne res.

Molt somrient, Carles Puigdemont rebia al Palau de la Generalitat els jugadors del Girona després d'haver aconseguit l'ascens a Primera Divisió. Ha fet firmar als jugadors la seva samarreta amb el número 1. I feia broma sobre la possibilitat que l'1 d'octubre sigui el dia escollit per al referèndum. "És la data i la pregunta?", deia el president, envoltat per la plantilla de l'equip gironí.

Poc abans, un Puigdemont molt distès també ha aprofitat per jugar amb aquesta convocatòria durant la recepció als jugadors:

"A molts periodistes, que no sé per què estaven molt fixats que havia de passar una cosa molt important aquesta setmana, amb un dia i una hora determinada, els hi vaig dir: 'Apunteu-vos a l'agenda que dijous a la una hi ha un acte molt important a Palau'. Després vaig aclarir que era perquè us volia rebre a vosaltres i per a mi representava i és un gran honor."

Puigdemont posava el Girona com a exemple de tirar endavant malgrat les adversitats:

"És el com hi hem arribat, aquí. Doncs plantant cara a totes les dificultats, fins i tot en els moments que tiraries la tovallola, que tot sembla tan difícil que dius que potser no val la pena... En aquells moments és precisament quan es fonamenten els projectes d'èxit."

I a hores d'ara es tradueix en la via unilateral. En aquest sentit, Òmnium, l'ANC i l'AMI asseguren que les negatives del govern de Rajoy a negociar no deixen cap alternativa. Aquest matí, a "El matí de Catalunya Ràdio", Pep Guardiola, que llegirà el manifest de les entitats aquest diumenge, insistia a defensar, per sobre de tot, el dret a votar.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut