Màlaga

La policia va trobar contractes de Muñoz i Pantoja al despatx del presumpte cervell del "cas Malaia"

El presumpte cervell de la trama de corrupció urbanística de Marbella guardava al seu despatx factures i contractes d'Isabel Pantoja, de l'exalcalde de Marbella Julián Muñoz i de la seva exdona, Mayte Zaldívar. Això es desprèn dels documents que el jutge instructor ha desclassificat, després d'aixecar el secret de sumari a gairebé tota la investigació. Entre els papers hi podria haver documents de compravenda de béns immobiliaris i societats i, segons la policia, no hi ha cap explicació que justifiqui que fossin al despatx de Juan Antonio Roca. Altres documents demostrarien que l'exalcalde de Marbella Julián Muñoz va retirar fons que anaven a parar directament al patrimoni de Roca, a través de diverses societats.

Actualitzat

El jutge que porta el cas de la trama de corrupció urbanística de Marbella, Miguel Ángel Torres, ha aixecat el secret se sumari de gran part de la investigació, i això ha permès saber que la policia va confiscar, a casa de l'exassessor d'Urbanisme de l'Ajuntament de Marbella Juan Antonio Roca, una carpeta taronja amb les inicials de l'exalcalde Julián Muñoz, la seva exdona, Mayte Zaldívar, i la seva parella actual, la folklòrica Isabel Pantoja.
A la carpeta hi havia, a més, la inscripció "Hotel Guadalpín".

Dins d'aquesta carpeta es va trobar, en concret, un contracte privat de compra sense signar d'una suite d'aquest complex hoteler a nom d'una societat formada per Zaldívar i el seu germà. També hi havia una fotocòpia d'una escriptura de compravenda entre la constructora Aifos i una entitat representada per Isabel Pantoja.

A més a més, la policia va trobar diversos documents i factures sobre serveis i consums a Guadalpín de Zaldívar amb data del 2003. La policia no troba cap explicació al fet que aquests documents els tingués Roca, sobretot els originals de les factures, "que normalment s'entreguen a la persona que paga el deute i serveixen com a justificant davant del creditor".

El sumari considera "especialment significativa" la tendència al contracte privat de venda "en què Roca no té cap mena de paper" i una fotocòpia d'una escriptura de compravenda d'una societat "amb la qual no té cap vincle, ni tan sols amb els seus socis i administradors, encara menys quan l'escriptura es va formalitzar a Madrid".

Pel que fa a Muñoz, la investigació policial posa de manifest que les retirades de fons fetes suposadament per ell "es corresponen amb actes en què el beneficiari és el patrimoni real de Juan Antonio Roca". A més, es destaca que misteriosament Roca va aconseguir grans guanys patrimonials en diversos operacions possibilitades per l'acord de comissions de govern presidides per Muñoz, i en els dies posteriors apareixen als llibres pagaments de Roca al llavors alcalde.

Anar al contingut