Mèxic

La policia mexicana troba 11 cossos decapitats i emmanillats al Yucatán

La policia mexicana ha trobat fins a 11 cossos decapitats en una zona del Yucatán, al sud-est del país. Els cossos tenien les mans emmanillades a l'esquena i estaven apilats i tapats amb una manta. Algun tenia signes de tortura. Els forenses han determinat que les decapitacions es van fer un cop les persones eren mortes. Tot i això, les víctimes no tenien ferides per arma de foc. S'apunta la hipòtesi que es tractaria d'un crim vinculat als càrtels de la droga que actuen a la zona.

Actualitzat

Aquest és el primer crim d'aquestes característiques del qual es té notícia a l'estat del Yucatán, considerat un dels més segurs del país i també una zona de turisme on molts viatgers van a visitar les piràmides maia.

Els cossos que s'han trobat tenien una "Z" marcada al cos i estarien relacionats amb les batalles pel control de la droga. Aquest any més de 2.300 persones han mort a Mèxic en actes violents relacionats amb la droga. El president del país, Felipe Calderón, ha fet de la lluita contra la droga una de les seves prioritats, tot i que l'elevada corrupció policial complica la  tasca. Precisament, ara fa uns dies administració i societat civil es van aliar per lluitar contra la violència a Mèxic.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut