Imatge d'arxiu de l'avinguda de Catalunya de Tàrrega, on hi ha senyalitzades zones de càrrega i descàrrega. (Horitzontal)
Imatge d'arxiu de l'avinguda de Catalunya de Tàrrega, on hi ha senyalitzades zones de càrrega i descàrrega. (Horitzontal)

La Policia Local de Tàrrega efectua 650 avisos per infraccions detectades en l'ús de les zones de càrrega i descàrrega

ACN Tàrrega.-La Policia Local de Tàrrega ha efectuat durant les últimes tres setmanes un total de 650 avisos alertant sobre infraccions d'estacionament de vehicles en zones de càrrega i descàrrega al nucli urbà. L'acció és fruit de l'actual campanya que porta a terme la regidoria de Governació del consistori targarí per tal de garantir la correcta utilització d'aquestes places i facilitar així la tasca dels professionals del transport. Dels 650 avisos emesos, 19 han derivat en la tramitació de denúncia davant casos de reincidència en la infracció. Segons l'ordenança municipal d'estacionament, a Tàrrega es permet aturar les furgonetes a les zones de càrrega i descàrrega un temps màxim de 15 minuts. La mateixa norma també s'aplica als turismes si bé en aquest cas el conductor ha de romandre en tot moment a l'interior. La normativa és vigent els dies laborables de les 8 hores del matí a les 8 hores del vespre.

La Policia Local de Tàrrega tramita una mitjana de 3,4 denúncies diàries per infraccions d'estacionament, segons han explicat aquest dimarts a Ràdio Tàrrega el regidor de Governació, Carles Pascual, i el sergent de la Policia Local, Àlex Dalghi. La xifra total de denúncies d'aparcament tramitades pel cos ha descendit progressivament en els darrers anys: l'any 2013 la xifra s'elevava a 3.403; el 2014, a 1.712; el 2015 es va rebaixar fins a 990; i aquest 2016 s'han registrat de moment 839 denúncies.Intensificació dels controls de seguretat ciutadanaD'altra banda, la intensificació dels controls de seguretat ciutadana per part de la Policia Local de Tàrrega s'ha traduït en la identificació de 3.022 persones durant aquest 2016, xifra superior a les 2.975 identificades durant tot el 2015. Aquests controls han incidit en una disminució dels delictes registrats i del nombre de persones detingudes: 38, el 2014; 10, l'any 2015; i 6 durant els nou primers mesos del 2016.

Anar al contingut