Badalona

La policia confisca 19.000 articles falsificats a les galeries Merca China de Badalona

La policia ha confiscat 19.000 articles falsificats de marques conegudes, especialment bijuteria, rellotges i productes de marroquineria i ha detingut 9 persones en una operació conjunta de la Policia Nacional i la Policia Local de Badalona. Les detencions s'han conegut avui tot i que es van fer dijous a les galeries Merca China de Badalona. Els detinguts, tots de nacionalitat xinesa, són els responsables de 9 botigues dedicades a la venda a l'engròs per a altres comerços. La majoria dels articles falsificats estaven ocults en dos altells vigilats per un circuit tancat de televisió.

Actualitzat
La Policia Nacional, en una operació conjunta amb la Policia Local de Badalona, va detenir dijous passat 9 responsables de comerços de les galeries Merca China de la població acusats de vendre bosses, bijuteria i rellotges falsificats de marques prestigioses.

Segons ha informat avui la policia nacional, en l'operació van confiscar 18.852 articles falsificats. La majoria eren ocults en dos altells vigilats per un circuit tancat de televisió, dotat d'un sistema d'infrarojos i de sensors volumètrics.

Els agents van escorcollar els 9 locals de les galeries comercials, situades al carrer Indústria, on comercialitzaven els objectes a l'engròs a altres botigues per vendre al detall.

La investigació va començar fa uns mesos, quan es va constatar que en algunes botigues del centre comercial, regentades per ciutadans xinesos podien estar venent articles falsificats. En un primer moment, es va determinar que la quantitat d'aquests objectes exposats als aparadors era mínima, per la qual cosa es va decidir prosseguir amb les investigacions.

Després d'una actuació coordinada entre el Grup de Propietat Intel·lectual i Industrial de la Secció d'Investigacions Tecnològiques de la Prefectura Superior de Policia de Catalunya i de la Policia Local de Badalona, es va determinar que en 9 dels 39 locals del centre comercial es venia gènere falsificat, i se'n va detenir els responsables, d'origen xinès, que van quedar en llibertat amb càrrecs després de comparèixer davant del jutge, excepte un, sobre el qual pesava una reclamació judicial.
Anar al contingut