Sant Vicenç de Castellet

La plantilla de Power Controls es tanca per reclamar a l'empresa que desbloquegi la negociació

La plantilla de la fàbrica de Sant Vicenç de Castellet es tanca de forma indefinida per denunciar la intransigència de la companyia, que es nega a negociar les indemnitzacions. La direcció ha decidit tancar la planta i traslladar la producció a Polònia.

RedaccióActualitzat
Els 135 treballadors de GE Power Controls, una fàbrica de components elèctrics de Sant Vicenç de Castellet propietat de la multinacional nord-americana General Electric, s'han tancat aquest divendres a la nit de forma indefinida per exigir a l'empresa que reprengui la negociació en el procés de deslocalització engegat.

La companyia va anunciar fa un mes que tancarà la planta bagenca el 2014 malgrat tenir beneficis i ser una empresa guardonada repetidament des del 2008 com a exemple de qualitat i productivitat. La volen portar a l'Europa de l'Est.

Segons els sindicats, s'emporten l'activitat productiva i la maquinària a Polònia i no hi ha acord per a les indemnitzacions: l'empresa no ofereix més de 45 dies per any treballat, tot i que ja han tancat altres fàbriques del grup a l'estat amb indemnitzacions més quantioses.

El període de consultes per negociar s'acaba dijous, i, si no hi ha acord, els sindicats portaran l'expedient als tribunals.

El Ple del Parlament va aprovar aquest dimecres una declaració institucional que insta el govern a fer "les gestions necessàries" davant la multinacional per evitar la deslocalització de l'empresa.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut