La criatura va morir a l'Hospital Parc Taulí de Sabadell
La criatura va morir a l'Hospital Parc Taulí de Sabadell
Lleida

La nena d'onze mesos que va morir de meningitis tenia totes les vacunes

Salut assegura que ha estat un cas "aïllat" i recorda que s'ha fet el tractament preventiu en el cercle íntim de la criatura

RedaccióActualitzat

La nena d'onze mesos de Golmés (Pla d'Urgell) que va morir aquest cap de setmana a Sabadell a causa d'una meningitis ''havia seguit perfectament el calendari de vacunes''.

Ho ha confirmat el responsable del Servei de Vigilància Epidemiològica a Lleida, Pere Godoy, que ha assegurat que aquest cas és "aïllat" i, malgrat les vacunes, no es va poder evitar la infecció.

Salut ha destacat que, un cop confirmat el cas d'infecció, es va activar el protocol de tractament preventiu en el cercle íntim de la criatura i a l'escola bressol de Mollerussa on anava.

El nadó va morir per una meningitis bacteriana. No se n'ha determinat el grup concret, però Salut creu que ha estat "un únic cas tot i que quan es dona s'ha d'estar molt atent''.

Segons Godoy, el risc de tenir meningitis és molt baix. A Lleida se'n registren tres casos a l'any, una xifra que ha anat baixant gràcies a les vacunes.

Notícia relacionada: Els dubtes més freqüents sobre la meningitis

La meningitis és letal en el 10% dels casos, i els menors de 5 anys són els més vulnerables a la infecció, sobretot els que no arriben a l'any. Febre alta, rigidesa al clatell, taques a la pell i sensibilitat a la llum són símptomes d'aquesta malaltia.

 

 

 

ARXIVAT A:
Salut
Anar al contingut