Un càmera filma l'exterior del pavelló Madrid Arena
L'exterior del pavelló Madrid Arena (Foto: EFE)
Madrid

La mort d'una de les ferides a la festa del Madrid Arena eleva a cinc les víctimes mortals

Amb aquesta ja són cinc les persones que van perdre la vida en una allau humana al recinte durant una macrofesta l'1 de novembre. La noia, de 20 anys, ha mort per "lesions cerebrals severes".

RedaccióActualitzat
Una de les joves que va resultar ferida greu en l'allau humana de la festa del Madrid Arena ha mort aquest dijous "com a conseqüència de lesions cerebrals severes". La noia, de 20 anys, estava ingressada en estat crític a la Fundació Jiménez Díaz, en coma i amb respiració assistida, des de l'1 de novembre, quan van succeir els fets. Amb ella ja són cinc les víctimes mortals de la tragèdia: una noia de 17 anys i tres més de 18 anys, que també van morir esclafades per l'allau humana que es va produir als passadissos del pavelló.

En un principi, l'Ajuntament de Madrid va assegurar que el recinte complia tots els requisits legals i tècnics per celebrar-hi una macrofesta. La hipòtesi que el Madrid Arena estava massa ple va ser desmentida per l'empresa organitzadora, que afirmava que es van vendre 9.650 entrades de les 10.600 disponibles. La policia, però, va trobar vuit caixes que contenien 16.791 tiquets, un 58% més de l'aforament permès.

El tercer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Madrid, Pedro Calvo, va dimitir de tots els càrrecs després d'haver estat imputat per la Fiscalia de Madrid. Calvo ostentava la presidència no executiva de l'empresa pública Madrid, Espais i Congressos, responsable de la cessió del Madrid Arena. Calvo manté, però, l'acta de regidor.

Després d'aquesta nova mort, i en senyal de dol, la comissió d'investigació sobre el cas de l'Ajuntament de Madrid ha suspès les seves tasques fins dilluns. El president de la comissió, Pedro Corral, ho ha anunciat després que els seus membres han guardat un minut de silenci en memòria d'aquesta nova víctima.

El jutge ha acceptat que l'Ajuntament de Madrid s'hi personi com a "part interessada". La investigació determinarà si ho farà com a acusació particular o com a responsable civil subsidiari. Les famílies de les víctimes i el grup socialista del consistori madrileny s'han presentat com a acusació particular. El sindicat Manos Limpias ho ha fet com a acusació popular.






Anar al contingut