Un gif de Rita Barberá recordant la suposada burla a les víctimes del metro
Un gif de Rita Barberá recordant la suposada burla a les víctimes del metro
València

La mort de Barberá a les xarxes: corrupció, metro de València, sàtira... i el respecte pel dol

Les xarxes socials no han trigat a fer-se ressò de la mort de la senadora i exalcaldessa de València

RedaccióActualitzat

Les xarxes socials no han trigat a fer-se ressò de la mort de la senadora i exalcaldessa de València Rita Barberá després de patir un infart. Milers de missatges se succeixen amb el seu nom i el hashtag #RitaBarbera, que ràpidament s'ha convertit en trending topic. Alguns dels missatges que han tingut més repiulades en les dues hores posteriors a fer-se pública la notícia s'han referit al fet que no la jutgessin.

La notícia de la mort de Rita Barberá s'ha sabut quan estava a punt de començar la sessió de control al president del govern espanyol, la primera d'aquesta nova legislatura. La presidenta de la cambra, Ana Pastor, ha presidit un minut de silenci en record de Barberá.

Els diputats d'Units Podem no hi han volgut assistir, cosa que ha provocat una forta polèmica política amb el PP que s'ha estès a la xarxa, on s'ha generat un debat sobre el fet de participar-hi. Alguns també defensaven que una cosa és recordar Barberá però des de la discrepància política i la condemna a la corrupció.

Rita Barberá va protagonitzar diverses actuacions polèmiques. Una de les més sonades va ser el suposat gest de burla cap a les víctimes del metro de València del 2006 durant la inauguració de les Falles el març del 2015 i les xarxes no han trigat a rescatar-ho de l'hemeroteca:

De fet, han proliferat els misstages amb gifs i vídeos que han recordat el tracte a les víctimes del metro de l'exalcaldessa.

Molts missatges, però, han fet ús de l'humor per fer-se ressò de la mort de Barberá. Entre ells destaquen que hagi mort per evitar la presó i abans de judici i que ho ha fet com una estrella de rock: d'infart, sola i en un hotel:

Fins i tot s'ha fet broma sobre la suposada làpida:

El satíric "El jueves" deia que "tampoc era tan mala persona" i en citava alguns perquès.

Precisament, les piulades sobre la presumpta corrupció també han estat molt abundants:

Josep Maria Ganyet, finalment, ha recordat que Rita Barberá ha mort el dia del naixement de Joan Fuster:

Anar al contingut