Madrid

La senadora i exalcaldessa de València Rita Barberá mor d'un infart en un hotel de Madrid

L'autòpsia confirma que la causa de la mort ha estat un infart

RedaccióActualitzat

Aquest matí ha mort la senadora i exalcaldessa de València Rita Barberá, després de tenir un infart a l'hotel Villarreal de Madrid. Barberá, de 68 anys, ha estat atesa pels serveis d'emergències del SUMMA al mateix hotel poc després de les set del matí. Els facultatius han estat durant mitja hora intentant reanimar-la, però no han pogut fer res per salvar-li la vida. El ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, s'ha desplaçat a l'establiment.

Aquest dimecres a la tarda, li han fet l'autòpsia a l'Institut Anatòmic Forenses de Madrid i han confirmat que la causa de la mort ha estat un infart.

La senadora era a la capital espanyola, on aquest dimarts va participar en el ple del Senat. El dia abans havia declarat al Tribunal Suprem pel cas Imelsa, de presumpta corrupció dins el grup municipal del PP de València. 

El delegat del govern a Catalunya, Enric Millo, ha sabut la notícia de la mort de Rita Barberá mentre era entrevistat a "Els matins" de TV3. Impactat per la notícia, Millo ha demanat interrompre la seva intervenció al programa: "Trasllado el meu testimoni de solidaritat i de condol a la seva família, a tots els amics i companys de partit. Els demanaria que poguéssim deixar l'entrevista per un altre moment. No em sento en condicions de continuar."

Minut de silenci sense Units Podem i retrets des del PP

El Congrés dels Diputats ha fet un minut de silenci en memòria de l'exalcaldessa de València. Els diputats d'Units Podem no hi han estat presents. La presidenta de la cambra baixa, Ana Pastor, ha traslladat el seu "més sentit condol" a la família de Rita Barberá i als seus amics.

Precisament, un expresident del Congrés, Jesús Posada, del PP, ha assegurat que Barberá ha estat objecte d'una "cacera totalment injustificada"Altres membres del partit han reivindicat la dedicació pública de la senadora i també s'han queixat dels atacs que havia rebut.

Rita Barberá era ara senadora en el Grup Mixt després que el PP li va demanar que deixés el partit i el càrrec quan el Tribunal Suprem va obrir causa contra ella per un presumpte delicte de blanqueig de capitals.

Funeral sense institucions ni partits 

La família de Barberá ha donat les gràcies per les mostres de condol rebudes i ha demanat que el funeral, que es farà aquest dijous a les 4 de la tarda, es faci en la "intimitat". De fet, han remarcat que és "convenient" que es faci sense la presència d'institucions ni de partits polítics. Pel mateix motiu, no s'ha habilitat una capella ardent.

Fonts del govern espanyol han assegurat que el president del govern, Mariano Rajoy, assistirà a la cerimònia. L'acte de comiat serà al tanatori del cementiri de València. El cos de l'exalcaldessa ha arribat al tanatori de la capital del Túria quan faltaven deu minuts per les onze de la nit.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut