Roberto Bermúdez de Castro
Roberto Bermúdez de Castro

La Moncloa no publicarà el nomenament dels consellers perquè no és "viable jurídicament"

Actualitzat

La Moncloa assegura que no publicarà al "Diari oficial de la Generalitat" el decret de nomenament del nou govern de la Generalitat perquè no ho veu "viable jurídicament". Un informe encarregat als serveis jurídics de l'Estat determina que la decisió del president de la Generalitat, Quim Torra, no s'ajusta a la legalitat.

En una carta dirigida al secretari del govern de la Generalitat, el secretari d'estat per a les Administracions Territorials, Roberto Bermúdez de Castro, considera que la proposta que fa Torra no és "vàlida ni eficaç" en relació a "quatre persones", en referència a Jordi Turull i Josep Rull, empresonats a Estremera, i Toni Comin i Lluís Puig, que són a Bèlgica.

En la carta, Bermúdez de Castro recorda al secretari del govern el "control de legalitat" que segueix tenint l'executiu espanyol sobre els actes de la Generalitat a conseqüència de l'aplicació de l'article 155.

 

 

 

 

Carta de Roberto Bermúdez de Castro by Moderador Noticies Web on Scribd

 

 

Després que el govern espanyol es negués a publicar al DOGC els noms dels nous consellers del govern Torra, el president de la Generalitat va encarregar un dictamen a la Comissió Jurídica Assessora, que va concloure que la Moncloa havia de publicar el nomenament.

 

ARXIVAT A:
Procés catalàInvestiduraQuim TorraArticle 155
Anar al contingut