Bilbao
Bilbao
Bilbao

La marxa pels presos d'ETA a Bilbao celebra l'apropament anunciat per França

RedaccióActualitzat

Una gran marxa ha recorregut aquest dissabte Bilbao per "denunciar" la política penitenciària que s'aplica als presos d'ETA, en una jornada marcada per l'anunci que França aproparà als reclusos de la banda al País Basc, cosa que l'esquerra abertzale ha considerat una "bona notícia".

La tradicional manifestació de principis d'any en suport als presos d'ETA, convocada per la xarxa Sare i que segons els organitzadors ha reunit unes 95.000 persones, ha comptat amb el suport de EH Bildu i els sindicats nacionalistes ELA i LAB. S'han sentit crits i eslògans de protesta contra la dispersió dels presos.

No hi ha assistit cap dirigent del PNB, ni del PSE ni del PP, però sí el secretari general de Podem-Euskadi, Lander Martínez, a títol individual.

També hi eren, entre d'altres, el diputat d'ERC Joan Tardà; Xavier Sànchez, germà de Jordi Sànchez, i l'escriptor Kirmen Uribe.

La marxa s'ha desenvolupat sota una pluja contínua i ha estat encapçalada per unes fileres de familiars de presos d'ETA, darrere dels quals figurava una pancarta amb el lema "Prest gaude" ( "Estem preparats").

Abans de començar el recorregut, els líders de EHBildu, ELA i LAB han coincidit a qualificar com una notícia positiva el fet que el govern francès començarà a traslladar a les pròximes setmanes a reclusos d'ETA a presons pròximes al País Basc.

ARXIVAT A:
ETA
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut