Tres sarcòfags de les monges de Sixena que estan exposats al Museu de Lleida (ACN)
Tres sarcòfags de les monges de Sixena que estan exposats al Museu de Lleida (ACN)
Osca

Una jutge d'Osca ordena la devolució provisional de les obres d'art de Sixena

Rebutja esperar a la resolució dels recursos que la Generalitat ha presentat a l'Audiència d'Osca i el Tribunal Constitucional

RedaccióActualitzat

La pugna per les 97 obres d'art del monestir de Santa Maria de Sixena que la Generalitat va comprar directament a la responsable del monestir entre els anys 1983 i 1994 continua el seu llarg camí als jutjats. El govern aragonès va reclamar el retorn de totes les peces a Aragó perquè va considerar que no s'havia respectat el seu dret de tempteig.

La titular del jutjat d'instrucció número 1 d'Osca, Carmen Aznar, va fallar en el seu moment a favor del retorn, i ara ha rebutjat el recurs presentat per la Generalitat contra l'execució de la sentència emesa pel mateix jutjat i ha instat al retorn immediat de les obres, que actualment estan al MNAC i al Museu de Lleida.

Ho ha exigit a pesar que ni l'Audiència d'Osca ni el Tribunal Constitucional encara no han resolt els recursos que els ha adreçat la Generalitat, de manera que aquesta devolució seria provisional fins que la sentència emesa sigui ferma. La jutge, però, no ha fixat un dia per fer la devolució.

Anar al contingut