Washington

La justícia nord-americana rebutja la pena de mort per als pederastes

El Tribunal Suprem dels Estats Units ha decidit per 4 vots a 5 que una persona que hagi abusat de menors no pot ser condemnada a mort perquè viola la Constitució. "La pena de mort no és un càstig proporcional per la violació d'un nen", ha afirmat el portaveu del Tribunal. Amb aquesta decisió, la justícia nord-americana ha anul·lat una llei de l'estat de Louisiana que permet l'execució de criminals condemnats per abusar de menors.

Actualitzat

La decisió del Tribunal Suprem dels Estats Units deriva del recurs presentat per Patrick Kennedy, un home de 43 anys condemnat a mort el 2003 per haver violat la seva fillastra de 8 anys. En aquella ocasió, els magistrats es van acollir a la llei de Louisiana que permet condemnar a pena capital les persones que abusen de menors de 12 anys.

Totes les penes de mort executades als Estats Units des de fa 44 anys han estat per assassinat. El 1977 el Tribunal Suprem va prohibir l'execució per violació d'adults.

El registre espanyol de pederastes, el 2009

El ministre de Justícia, Mariano Fernández Bermejo, ha explicat durant la seva compareixença al Congrés dels Diputats tot un seguit de mesures relacionades amb els casos d'abusos a menors. Ha afirmat que durant el primer trimestre de 2009 posarà en marxa un registre de condemnats per delictes d'abusos sexuals a menors. L'objectiu d'aquest registre és "donar resposta a tota una sèrie de demandes que s'han anat coneixent aquest any de forma molt dramàtica", en clara al·lusió a la nena de Huelva Mari Luz Cortés.

Una altra de les mesures que vol posar en marxa és l'enduriment de les penes per als pederastes i la modificació de les mesures de seguiment del penat "pels casos en els quals un diagnòstic de reincidència aconsellin sotmetre l'individu a un tractament".

En la seva compareixença al Congrés, Bermejo també ha anunciat una reforma del funcionament del Consell General del Poder Judicial que obligui els seus membres a comparèixer a la cambra i a cessar una vegada s'acabi el seu mandat. Segons el titular de justícia, això evitaria situacions com l'actual en la qual la manca de consens ha fet que hi hagi un consell en funcions des del mes de novembre de 2006.

Anar al contingut