Artur Mas, en una imatge d'arxiu.
Artur Mas, en una imatge d'arxiu.
Rotterdam

La Internacional Liberal donarà suport a qualsevol decisió que prengui el poble de Catalunya sobre el seu futur

La Internacional Liberal aprova un document en què assegura que donarà suport a qualsevol decisió que prengui el poble de Catalunya sobre el seu futur

RedaccióActualitzat

La Internacional Liberal, que agrupa els partits liberals d'arreu del món, dóna suport al dret a decidir dels catalans i demana un "diàleg real" als governs català i espanyol. És una de les conclusions que recull el document que han aprovat en el 59è congrés, celebrat aquest cap de setmana a Rotterdam, Holanda.

En aquest document, la Internacional Liberal expressa la seva preocupació per la falta d'un diàleg real entre el govern espanyol i el govern català, i dóna suport a qualsevol decisió que prengui el poble de Catalunya sobre el seu futur. A més, assenyala el referèndum pactat entre Escòcia i el Regne Unit com el millor model de solució per al cas català.

Més de 75 partits i entitats de 64 països han participat en el congrés. La representació catalana la forma la Fundació Llibertat i Democràcia, vinculada a CDC, i encapçalada pel vicepresident de la Internacional Liberal i diputat al Congrés Jordi Xuclà. Divendres al vespre s'hi va sumar també el president de la Generalitat, Artur Mas, que avui ha subratllat que "el suport dels nostres socis de partits liberals, demòcrates i reformistes d'arreu del món mostra que a tot arreu s'entén que la forma civilitzada de resoldre els conflictes és votant". "En el nostre camí estem molt ben acompanyats per molta gent de fora de Catalunya, que no entenen com s'impedeix votar a un poble que va expressar el desig de fer-ho a les urnes el novembre del 2012, en mobilitzacions massives cada Onze de Setembre i que ho expressa diàriament de mil maneres: volem votar, i votarem. Ho entén gairebé tothom", ha afegit Mas.

Anar al contingut